Ilyen egy belső tábor a HVIM-nél

Az elmúlt hétvégén a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) két belső tábort is tartott.

A Fejér megyei beszámolója tegnap látott napvilágot, most pedig a déli régió összetartásán a sor. Egy Sándorfalva melletti nyaraló biztosította a kiváló helyszínt ehhez. A megbeszélésre Szegedről, Szentesről és Békéscsabáról érkeztek a régió tagszervezeteinek a képviseletében, bár nem a régiónkhoz tartoznak, de két pécsi bajtársunk is erősítette a “mezőnyt”, illetve a mozgalom vezetőségének a részéről Incze Béla alelnök volt jelen.

Rengeteg megbeszélnivalónk volt, hiszen egy rendkívül mozgalmas időszak van mögöttünk. Az elmúlt bő másfél évben szinte teljesen újraszerveztük a régióban a Mozgalmat, és ennek a nehéz munkának immár a gyümölcsei is kezdenek beérni, akár az egyre gördülékenyebb működés, akár a taglétszám, sőt a tagszervezetek számának az emelkedését figyelembe véve.
1491213913163


Ha szeretnél további híreket olvasni a szegedi HVIM-ről kövesd őket a Facebookon is.


A hétvége kronológiájához visszatérve, először egy finom ebédel nyitottunk, amelyért, illetve az egész hétvégés pazar ellátásért köszönet illeti a házigazdánkat! Az ebéd elfogyasztása után belevetettük magunkat az összetartás lényegi részébe. Incze Béla vezetésével a Mozgalom történetét és korszakait tekintettük át, nem elfeledkezve a jelenről sem. A szervezet múltját áttekintve büszkeséggel konstatáltuk, hogy az elmúlt több, mint másfél évtizedben milyen hatalmas, és az esetek többségében úttörő munkát végzett el a HVIM, a nemzet életében. Egy nehezebb időszak után, immár egyértelműen felfelé ível a Vármegye pályája a jelenben is.
1491215032788

Ezután a konkrét régiós ügyekre tértünk rá. Szeged zászlóshajója a déli régiónak, itt egyértelműen a megkezdett úton kell tovább menni, csak apró korrekciókra van szükség időnként. Szegedet szokás a Délvidék kapujának is nevezni, ennek fényében az ottani elszakított részek aktualitásairól is szó esett.
1491213797591

Békéscsabán szerencsére egy nagyon motivált és felkészült mag dolgozik a vármegyés zászló alatt, akik remek ötletekkel és nagyívű tervekkel érkeztek. Bizonyos, hogy a jövőben ezekkel a közösségszervezési tervekkel, valamint sportrendezvényekkel még sok felületen fog találkozni a nyilvánosság.

Szentesen gyakorlatilag folyamatos volt a HVIM működése, hiszen itt kerül sor minden évben a Vitéz Vastagh György Emléktúrára, amely idén már a Hadak Útján Túrasorozat egyik állomásává is előlépett. Ennél a tagszervezetnél egy vérfrissítésre kerül sor, mivel sajnos, ahogy a régió többi városát is, úgy Szentest is fokozottan érint az elvándorlás, így szükség van az új emberekre. Persze nem lehet letagadni azt sem, hogy vármegyésnek lenni egyáltalán nem könnyű feladat, és az, amit mi képviselünk szinte szöges ellentéte annak, amit a mai korszellem diktál.


Úgy érzed, hogy téged egyetlen párt sem képvisel? Kiábrándultál abból, hogy négy évenként váltsd meg a világot? Akkor neked szól a Nacionalista Blokk Facebook oldal.


A helyi ügyek kitárgyalása után több, az egész régiót érintő kérdést is átbeszéltünk, illetve több programot is konkretizáltunk. Döntés született arról is, hogy a lerakott szilárd alapokra építve, immár nagyobb hangsúlyt lehet fektetni a toborzásra is.
1491215084403

Bár ez az összetartás nem a fizikai megmérettetésről szólt, de azért nem maradhatott el egy kis mozgás sem, hogy a rengeteg megbeszélés közben kicsit kiszellőztessük a fejünket. Így a Sándorfalva melletti erdőben tettünk egy sétát.
1491215127020
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ezután visszatértünk az összetartás helyszínére, ahol még egyszer átvettük a megbeszélt konkrétumokat. Az összetartás hivatalos része ezzel véget ért, a vidékről érkezettek egy részétől ekkor elbúcsúztunk, de néhányan még maradtunk, és késő estig tartó kötetlen hangvételű beszélgetések vették kezdetüket.

Nagyon hasznosan telt tehát a déli régió összetartása, rengeteg tervvel és ötlettel a tarsolyunkban búcsúztunk el egymástól. A déli régió megy tovább a megkezdett úton, hiszen immár nem csak hisszük és tudjuk, hanem tapasztaljuk is, hogy helyes irányba tartunk: Fel a Győzelemre!
1491215371346

További képek a belső táborról:
1491025811622
1491213830698

1491214949164

1491214991722

1491215259703

1491215303568

(HVIM – Mi Magunk – SZKR)