Hazudott Zsohár és a 24.hu, ezért 600.000 Ft-ot fizettek a HVIM-nek

Jogerős ítélet mondja ki, hogy valótlant állított Zsohár Zsuzsanna, egy a 24.hu-n megjelent interjújában, miszerint elsők között buktak volna meg vármegyések embercsempészettel. A migránsvédő nő és a portál kiadója 600.000 Ft-nyi kártérítést volt kénytelen fizetni a HVIM-nek, illetve bocsánatkérésre kötelezték a portált.


2016. január 9-én jelent meg a 24.hu-n egy (azóta már nem elérhető) interjú Zsohár Zsuzsannával, aki a betolakodók iránti szerelméről vált igen híressé. Az interjú címe is az volt, hogy “Megkaptam, hogy majd szülöm az iszlám fattyakat”. A valótlan, jogi elégtételt kívánó rész így hangzott: “Magyarországon kik voltak az embercsempészek? -Mindenki. Még vármegyések is buktak meg valahol az elsők között.”

A HVIM nem arról híres, hogy migránsokat hozna be az országba, ezért Zsohárék nem tudták igazolni állításaikat. A mozgalom tagjai nem foglalkoztak migránsok csempészésével, nem is buktak le, semmiféle eljárás nem indult ellenük hasonló ügyben sem, így a bíróság helyt adott a mozgalom keresetének és megítélt 600.000 Ft-nyi kártérítést (plusz kamatok), illetve bocsánatkérésre kötelezte a 24.hu kiadóját, a Centrál Digitális Média Kft-t.

A Mozgalmat Dr. Kummer Ákos képviselte professzionális szinten, a 24.hu nem is fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen, de Zsohár Zsuzsanna igen, aminek köszönhetően az ügy csak a napokban zárult le. Barcsa-Turner Gábor, a HVIM társvezetője kérdésünkre elmondta, hogy az összegből többek között a migránsokkal kapcsolatos felvilágosító munkát és egyéb mozgalmi tevékenységet fogják finanszírozni.

“A HVIM minden esetben jogi elégtételt vesz, amikor mocskolják, hazudoznak róla, valótlan állításokat tesznek közzé. Ez igaz nemcsak a Mozgalomra, mint jogi személyre, hanem a Mozgalmunk tagjaira is, hiszen van, hogy személy szerint minket ér rágalom. Ez az eljárás pozitívan zárult, ami igen ritka, mert nem egyszer fordult már elő, hogy a bíróság politikai nyomás alá került. Azonban nem lehet kedvünket szegni és üzenjük minden ellenségünknek, hogy válogassák meg a szavaikat és fejezzék be a rólunk való hazudozást, mert elégtételt veszünk tőlük” – fejtette ki Barcsa-Turner.

(Mi Magunk – Szent Korona Rádió)