vasárnap, október 27, 2024
11.4 C
Budapest
Rock
Kalapács és az Akusztika - Fagyott világ
Klasszikus
Marin Marais - Marche Tartare, IV.55

A modernizmus fő problémája: nem vállalnak gyereket, mert szerintük csak a pénzt vinné el

Az alábbi cikkben 4 különböző fiatalt és vagy párt mutatunk be, akik nyíltan vallanak arról, hogy szerintük a mai világban a gyermekvállalás nem áldás, hanem átok, mert túl sok pénzt költenének rá, amit persze saját magukra is költhetnének… A modern, liberális felfogás a gyermekvállalásról egyre népszerűbb, miszerint a gyermek csak negatív hatással lehet az életünkre, hátráltat, sokba kerül, időrabló.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egy fiatal pár büszkén vállalja, hogy azért nem vállalnak gyereket, mert nem akarják költeni a pénzüket.

Gyerekzsivaj nélkül is lehet teljes és boldog életet élni, vallja egy 30 éves nő, aki büszkén vállalja, hogy sosem fog gyermeket szülni. Amber Guttillát a vőlegénye, a 32 éves Bryce is támogatja döntésében, nagyon jól megvannak kettesben.

Az internetes trollok szerint azonban Guttilláék nagyon önzők, amiért két fizetésből gyerekmentesen élnek. A nő azt mondja, amíg egyedül élt, jól elvolt hat számjegyű fizetéséből, párjáéval együtt pedig már tényleg nem lehet oka panaszra. Amber Guttillának nem is szerepel az életcéljai között az anyaság: úgy véli, nem élhet csak azért, hogy gyerekeket lásson el. A pénzből, amit félre tudnak tenni, inkább utaznak, felújítják otthonukat, nem mellesleg sosem borul fel a napi rutinja, bőven van énideje is.

Egy 24 éves nő azért nem akar gyereket, mert akkor mindenre kétszer annyit kellene költenie

Gyermeket vállalni önző dolog, vallja egy 24 éves nő, aki saját bevallása szerint sosem adná fel szórakozásokkal teli, szabad és spontán Los Angeles-i életét csak azért, hogy később, idősebb korában legyen valaki, aki majd ápolja őt.

Abigail Porter pár évvel ezelőtt tette le a voksát a gyerekmentes élet mellett, amivel nincs egyedül, többen büszkélkednek el azzal, hogy ezzel az életvitellel mennyi pénzt meg lehet spórolni. Porter is hasonlóan vélekedik erről.

„Nekem nem ez az életutam. Nőként belehajszolnak minket az anyaságba: már attól a pillanattól fogva, hogy megszülettünk. Babákat adnak nekünk ajándékba. Gyerekkoromban rettegtem, mert úgy hittem, nincs más opció, nekem is szülnöm kell, ami egyet jelentene azzal, hogy el kell dobnom a szabadságomat. Aztán rájöttem, hogy nincs mitől félnem. Azt is választhatom, hogy nem vállalok gyereket. Sokan kritizálnak ezért. Az emberek azt akarják, hogy felnőttként boldogtalan legyek. Mondják, nem lesz, aki gondoskodjon majd rólam öreg koromban, és hogy megbánom majd a döntésem. De én egy boldog életet akarok, célokkal. Ha esténként kimozdulok, vagy külföldre utazom, az kétszer olyan drága lenne, ha a gyerekeimet is vinném. Én spontán szeretek lenni”

– fejtette ki Porter.

Egy 35 éves nő szerint szülőnek lenni túl nehéz feladat, ezért gyerekvállalás helyett inkább a világot járja

Gyerekzsivaj nélkül is lehet boldog életet élni, vallja egy 35 éves venezuelai nő, aki határozottan a gyerekmentes élet mellett döntött. Evi Nardi inkább utazik, mintsem az anyaságnak szentelje életét, de nem véletlenül döntött így: 9 éves volt, amikor a húga, Laura született, s akkor már fel tudta fogni, mennyi áldozattal jár egy csemete felnevelése. Ez az érzés csak még inkább megerősödött benne, amikor 23 éves korában tanácsadó lett.

Párjával, a 29 éves Alexszel, akivel két éve vannak együtt, nagy egyetértésükben inkább utaznak, és élményeket szereznek: tavaly Londonban, Barcelonában, Nashville-ben, Montrealban és Las Vegasban jártak.

„Kilencéves voltam, amikor megszületett a húgom. Emlékszem, mennyire féltem. Végignéztem, ahogy anyám egészsége megsínylette ezt – életemben először ekkor nyílt ki a szemem. Sokat segítettem a testvérem körül, észrevettem, milyen kemény munka ez. Az egyetemen csak még biztosabb lettem abban, hogy a gyerekvállalás nem nekem való dolog. Miért zárnám kalitkába magam egy ilyen dologgal? Soha nem fogom megbánni, hogy úgy döntöttem, gyerekek nélkül élem le az életem. Így minden napom más lehet. Gyerekek mellett mindig ugyanolyan lenne”

– szögezte le a 35 éves tartalomgyártó, aki véleménye miatt megosztja az internetezőket: sokan önzőnek vélik, ám Nardi ezzel nem foglalkozik.

Egy fiatal pár azzal büszkélkedik, hogy a gyerekmentes élettel évi 14 milliót spórolnak

Remekül lehet spórolni azzal, ha az ember nem vállal gyereket, vallja egy fiatal ausztrál házaspár, akik állításuk szerint évente körülbelül 40 ezer dollárt (14 millió forintot) tudnak félretenni úgy, hogy nem erőltetik a családalapítást. A 27 éves Ella két éve él boldog házasságban a szintén 27 éves Nick Maegraphfal, a gyermekvállalást azonban csak a távoli jövőre tervezik, hiszen elmondásuk szerint nagyon élvezik azt, hogy szabadok lehetnek. Évente háromszor mennek nyaralni – persze mindig valamilyen különleges helyre –, a barátaikkal pedig hetente legalább egyszer ki tudnak mozdulni, ezeket az élményeket pedig egyelőre nem adnák semmiért sem.

„Megvitattuk már a gyerekkérdést, ez mindkettőnknek nagyon fontos. Jól kell időzíteni ezt, figyelembe véve a világ jelenlegi helyzetét és azt, mennyiből tud az ember megélni ma. Sokat utazunk és kiélvezzük a jelenlegi életünket. Az idő nagyon gyorsan telik, és ha egyszer gyerekeket vállalunk, ők már életünk végéig velünk lesznek. Szeretnénk élvezni a közös életünket házaspárként, mielőtt gyereket vállalnánk”

– fejtette ki a nő.

Nos, a témában mi inkább egy korábbi cikkünkben foglaltakat ajánljuk Olvasóink figyelmébe.

Gyerekért nem, de egy kutyáért érdemes áldozatokat hozni

A hagyományos női életút járhatósága napjainkban

Budaházy Edda a demográfiai krízis kezeléséről

(Index nyomán Szent Korona Rádió) 

Legfrissebb

Válaszcsapás: 1956 mint az Apostoli Magyar Királyság utolsó reménye

Mit üzen számunkra 1956? Miért a pesti srácok a...

Olyan embert akartak kirúgatni a Tiszások, aki már évek óta máshol dolgozik

Hont András publicista egy igazán pikáns Tisza-bakira hívta fel...

Egyszerre ítéltek el holokauszt tagadásért és helyeslésért egy szlovák aktivistát

Marián Magátot, a magát nyíltan nemzetiszocialistának valló aktivistát, még...

Több száz fős demonstrációt tartottak a Lakatos Márk lakása előtt

A nyíltan buzeráns stylist nemrég pedofilbotrányba keveredett, mely szerint...

Kategóriák

Válaszcsapás: 1956 mint az Apostoli Magyar Királyság utolsó reménye

Mit üzen számunkra 1956? Miért a pesti srácok a...

Olyan embert akartak kirúgatni a Tiszások, aki már évek óta máshol dolgozik

Hont András publicista egy igazán pikáns Tisza-bakira hívta fel...

Egyszerre ítéltek el holokauszt tagadásért és helyeslésért egy szlovák aktivistát

Marián Magátot, a magát nyíltan nemzetiszocialistának valló aktivistát, még...

Több száz fős demonstrációt tartottak a Lakatos Márk lakása előtt

A nyíltan buzeráns stylist nemrég pedofilbotrányba keveredett, mely szerint...

Nyári visszaemlékezés a 2024-es, értékeket átadó vármegyés gyerektáborokra

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági...

Belépőt szedne a francia kormány a Notre-Dame-ba belépő hívőktől

Hamarosan újranyitják a 2019-es tűzvész után újjáépített párizsi Notre-Dame-ot,...

Nem támogatja tovább a Washington Post Kamala Harrist, mert Trump jobban áll

Bejelentette a Washington Post, hogy az idei amerikai elnökválasztáson...

Kapcsolódó cikkek

Rock
Kalapács és az Akusztika - Fagyott világ
Klasszikus
Marin Marais - Marche Tartare, IV.55