Felgyújtotta egy férfi a bukaresti parlament egyik helyiségét

Egy 70 éves férfi kedden besétált Bukaresten a szenátusnak és a képviselőháznak otthont adó Nép Házába, majd benzint locsolt szét és felgyújtott egy termet.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A férfi a képviselőház látogatóközpontjában, a bejárat közelében gyújtott fel egy szuvenírboltot, ahol papírtermékeket és textilárut forgalmaztak. Az előzetes információk szerint a tettes egy palackban vihette be a gyúlékony folyadékot – Daniel Suciu, a képviselőház elnöke szerint benzint – a parlament épületébe, szétlocsolta, majd meggyújtotta.

Az épületnek ebbe a részébe szabadon be lehet menni, a biztonsági ellenőrzés csak odébb van.

A bukaresti fővárosi rendőrség szerint a férfi egy spontán kialakult konfliktus nyomán követte el tettét. A tűzben nem sérült meg senki, de a felcsapó lángok közelében egy nő pánikrohamot kapott, és mintegy 300 személyt kimenekítettek az épületből. A tüzet perceken belül eloltották a parlament tűzoltói.

A parlament épületének minden ki- és bejáratát lezárták, a tettest – aki valószínűleg kijutott az épületből – jelenleg is keresi a rendőrség, cikkünk publikálásáig még nem találták meg. A biztonsági kamerák felvételei szerint egy 70 év körüli férfi a tettes. A belügyminisztérium szerint tettéért 2-től 7 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Kiderült, hogy Romániában zajlik az F-16-os pilóták képzése

Többen meghaltak egy romániai sajtgyárban, miután mérgező gázokat lélegeztek be

(Főtér.ro nyomán Szent Korona Rádió)