A Trump-kampány feltört levelezését küldte el Irán Bidenéknek

Iráni hekkerek kéretlen e-maileket küldtek Joe Biden stábjának, hogy azokkal beavatkozzanak a 2024-es választásokba – közölte maga az FBI. Irán ugyanis feltörte Trump kampánycsapatának a levelezését és az így szerzett érzékeny dokumentumokat eljuttatták az akkor még az újabb ciklusért küzdő Biden-csapatnak. A nyomozók szerdán azt mondták, nincs bizonyíték arra, hogy a demokrata kampánycsapat letöltötte volna a fájlokat és válaszolt volna a megkeresésre. Nyáron aztán több újságot is megkerestek a kiszivárgott információkkal, de ők sem reagáltak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Kamala Harris kampánya „nemkívánatos és elfogadhatatlan rosszindulatú tevékenységnek” nevezte az Iránból érkezett e-maileket, amelyeket csak néhány ember kapott meg, akik spamként vagy adathalászati kísérletként tekintettek rájuk. A demokraták azt mondják, a kormány és szervei azért is ilyen transzparensek az ügyben, hogy felhívják a figyelmet a hasonló próbálkozásokra, amelyekkel külső szereplők megpróbálnak beavatkozni az amerikai elnökválasztásba.

Trump kampánya augusztus 10-én jelentette be, hogy feltörték, és iráni szereplők ellopták, terjesztették az érzékeny belső dokumentumokat. Legalább három hírportál – Politico, The New York Times és The Washington Post – kapott bizalmas anyagokat a Trump kampány belső köreiből, de egyik sem hozta nyilvánosságra a részleteket. A hírek szerint a dokumentumok között szerepelt egy kutatási dosszié is, amelyet a Trump-csapat készített a későbbi republikánus alelnökjelöltről, JD Vance-ről.

Irán amúgy azért szeretné, ha a demokraták folytathatnák, mert Trump fokozta a feszültséget a perzsa országgal elnöksége idején: felmondta a nukleáris megállapodást, visszaállította a szankciókat, és elrendelte Kászim Szulejmáni iráni tábornok megölését, illetve veje, Jared Kushner zsidó, így minden tekintetben az USA 100%-ig Izrael mellett áll(t), még elismerték Jeruzsálemet is Izrael fővárosaként.

(444 nyomán Szent Korona Rádió)

Irán: Szulejmáni gyilkosai el fogják nyerni méltó büntetésüket

Három éve ölték meg: Az utolsó interjú a mártír Szulejmánival a cionista rezsimmel szembeni harcról

Egyetlen EU-s országként a magyar gyarmat is részt vesz a cionista, palesztinellenes törekvésekben

Trump mint világmegváltó?! Büntetővámot szórna ki a dollárt megkerülőkre