Dühroham a dohányboltban: a plexifalat is beverte

Nem mindennapi jelenet játszódott le 2022 júniusában Budapest XXI. kerületében. Egy 47 éves férfi egy csepeli dohányboltban akart szeszes italt vásárolni, ám a félreértésből gyorsan kirobbanó vita váratlan fordulatot vett. Az eladó visszakérdezett, mire a vevő ingerült lett, trágár szavakat vágott az alkalmazott fejéhez, majd dühében ököllel belecsapott a plexifalba. A fal és az italok is a földre kerültek – káosz és törmelék maradt a helyszínen. Az ügyészség nem elégedett a 300 ezer forintos büntetéssel, és súlyosabb ítéletet követel!

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A vádirat szerint a 47 éves férfi 2022. június 28-án reggel bement a XXI. kerületi, Rákóczi Ferenc úton egy nemzeti dohányboltba azért, hogy szeszes italt vásároljon. Az üzlet alkalmazottja az utcáról beszűrődő zaj, valamint a pulton elhelyezett plexifal miatt nem értette, amit a férfi mondott neki, ezért visszakérdezett, ami miatt viszont a vádlott ingerült lett.

Miközben kiszolgálták, a férfi trágár módon sértegette a dohánybolti dolgozót. Amikor az alkalmazott a visszajáró pénzérmét át akarta adni, az leesett a pultról. Erre a vádlott dühében, garázda módon, ököllel a plexifalba ütött, amely leesett, lesodorva a férfi által vett italokat. A plexifal és egy üveg eltört, több dobozból kifolyt az ital. A férfi nem sokkal ezt követően elhagyta a helyszínt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfit garázdaság vétségével vádolta meg, és indítványozta, hogy bíróság a vádlottra tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki.

A bíróság büntetővégzésében a vádlottat a vád szerinti garázdaság miatt 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

A kerületi ügyészség a büntetővégzéssel szemben tárgyalás tartását kérte, mivel a vádhatóság álláspontja szerint a kriminológiai értelemben visszaesőnek minősülő férfi esetében a rovott múltja miatt súlyosabb pénzbüntetés kiszabása szükséges.

Az ügyhöz kapcsolódó videófelvételen az látható, hogy a vádlott indulatosan beszél a dohányboltban dolgozóval, valamint beleüt a plexifalba, ami leesik és lesodorja az italokat. A videót ide kattintva tekintheti meg.

Az Antifa ezúttal álhírekkel próbál káoszt okozni: azt terjesztik, hogy a rendőrség vert agyon egy hajléktalan férfit

Véres összecsapás Pilisen, a MÖM előbb kiérkezett, mint a hatóságok

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)