Az Antifa ezúttal álhírekkel próbál káoszt okozni: azt terjesztik, hogy a rendőrség vert agyon egy hajléktalan férfit

A portlandi Antifa tagjai azt állították az X-en, hogy egy hajléktalan férfit, akit július 29-én holtan találtak a közeli Greshamben, a rendőrség ölt meg. A Multnomah megyei orvosszakértő azonban azóta kiderítette, hogy a 46 éves William Echols természetes halállal halt meg.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Antifák elkezdtek az interneten terjeszteni egy hajléktalan férfi haláláról szóló összeesküvéselméletet, miután a halott William Echols volt élettársa, Donna Hayes a Facebookon azt állította, hogy az egyik családtagját a rendőrök verték agyon. A nő rokona Quanice Hayesnek, annak a 17 éves lánynak, akit 2017-ben lőttek agyon a rendőrök, miután kirabolt egy férfit, miközben drogoktól be volt tépve, és lőfegyverutánzat volt nála.

“A zsaruk megint megcsinálták. Megint kiiktattak egy családtagomat itt Portlandben. Halálra verték.”

– mondta Hayes.

A posztjára, amelyben nem nevezte meg Echolst áldozatként, több száz reakció érkezett, és több tucatszor osztották meg.

Kedd este számos prominens Antifa-fiók, köztük a részben a hírhedt szélsőbaloldali megfélemlítő Danialle Inez James által működtetett fiók, megismételte Hayes állításait, és közvetlen akcióra szólított fel.

“Mindjárt megjelenünk. A zsaruk … agyonverték Quanice Hayes családjának egyik tagját”.

– posztolta a RisingPDX.

“Rendben, készüljetek”

– válaszolta egy másik.

Elizabeth Renee Richter, aki nemrég vádlott volt egy Andy Ngo által indított polgári perben, szintén megjelent a társadalombomlasztó hoax terjesztésében.

Csak később, még aznap este ejtették Echols nevét, mint egy újabb rendőrverés áldozatát.

Szerdán viszont érkezett a megerősítés, hogy a férfi természetes halált halt.

“A nyomozók beszéltek a lehetséges szemtanúkkal, átnézték a biztonsági kamerák felvételeit, és az aláírt házkutatási parancs alapján átvizsgálták Echol járművét. Egy Multnomah megyei helyettes orvosszakértő érkezett a helyszínre, és ezt követően teljes körű vizsgálatot végeztek. A nyomozók a vizsgálatból megtudták, hogy Echols természetes okokból, konkrétan “gyomor-bélrendszeri vérzés” következtében halt meg. A nyomozók megállapították, hogy az egészségügyi esemény miatt Echols elesett és beverte a fejét a földbe a parkolóban, ami a fejsérülést okozta.”

– áll a greshami rendőrség közleményében.

Echols halálát követő napokban lánya, Alexis GoFundMe-t hozott létre édesanyja, volt férje, Heather nevében. A leírásban Alexis azt írta, hogy apja “hirtelen, ismeretlen orvosi vészhelyzet” következtében halt meg.

“Az apukám nem sokat adott, de kalandvágyó, okos, vicces volt, és úgy szeretett minket, ahogy csak tudott. Ezt a pénzt a temetésre és a gyászszertartásra fogjuk felhasználni, a további összegeket pedig közvetlenül a gyermekeihez juttatjuk el”.

– tette hozzá.

A GoFundMe azóta közel 4500 dollár gyűlt össze, ebből 135 dollár azóta, hogy az Antifa azt a hamis állítást terjesztette, hogy Echolst a rendőrség ölte meg.

Ez az eset is csak azt mutatja, hogy az Antifa mindent megtesz az anarchia előteremtése érdekében, még olyan álhíreket is képesek terjeszteni, aminek köszönhetően az emberek bizalma megrendülhet a rendvédelmi szervek irányába.

Ezúttal fiatal édesanyát vertek össze „bátor” antifasiszták Németországban

Machetével támadtak…. – Újabb brutális antifa támadások Németországban

(The Post Millennial nyomán Szent Korona Rádió)