A gázaiak gyermekbénulás elleni oltásához elengedhetetlen a tűzszünet – az oltóanyag már megvan csak a béke késik

Ahogy mi is megírtuk, áldatlan állapotok uralkodnak Gázában, nem elég a háború alatti éhínség és a nehéz egészségügyi helyzet, még egy komoly járvány is kitört, ami súlyosan szedheti áldozatait a csecsemők és kisgyermekek között. A beoltási kampányhoz feltétlenül szükséges a tűzszünet!

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Palesztin Hatóság (PH) egészségügyi minisztériuma kidolgozta a gázai gyerekek gyermekbénulás elleni beoltásának tervét, amelynek megvalósításához azonban álláspontja szerint elengedhetetlen a tűzszünet.

Sikerült előteremteniük 1,6 millió adagot, amely elegendő több mint 640 ezer csecsemő és gyermek számára. Az oltási kampányt együttműködésben végzik az ENSZ palesztin segélyszervezetével, az UNRWA-val, az Egészségügyi Világszervezettel, az UNICEF-fel és más, a Gázai övezetben működő egészségügyi szervezetekkel.

A járványos gyermekbénulást okozó poliovírust júliusban fedezték fel a Gázai övezetben, a Hán-Juniszban és Dir el-Balahban júniusban vett szennyvízmintákban.

A PH közleménye szerint a minisztérium az övezetben élő gyermekek legalább 95 százalékát, a 10 éven aluliak lehetőleg 100 százalékát akarja védőoltásban részesíteni. Ennek elérése érdekében felszólította a nemzetközi közösséget, hogy avatkozzon be a tűzszünet kikényszerítése érdekében.

Gázában gyermekbénulásos járvány tört ki, az ENSZ oltási kampányt szervezne

A “húsellátás” fogja okozni a “következő világjárványt” a WHO szerint

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)