Visszaeső cigánybűnözőket fogtak a bajai rendőrök

Habár a rendőrség az elkövetők etnikumára vonatkozóan nem adott információkat, az elkövetett bűncselekmények típusából nagy eséllyel következtethetünk arra, hogy a cigánybűnözők sorát erősítik. A bajai rendőrök rövid időn belül elfogták azt a 28 éves helybélit és 27 éves társát, aki közel egy tucat bűncselekményt követett el pár hét alatt- közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Sorban érkeztek a bejelentések a Bajai Rendőrkapitányságra július 18-tól kezdődően betörésekről, kocsifeltörésekről és lopásokról. Elsőként egy telephely nyitott melléképületéből veszett nyoma 100 liter gázolajnak és 120 kg vörösréznek, majd három nappal később egy tanyára tört be valaki, aki 700.000 forint készpénzt zsákmányolt. Nem sokra rá egy autókereskedés irodájából kelt lába egy laptopnak és több szerszámnak, valamint egy raktárépületbe is bement valaki, ám ez esetben a riasztó megzavarta az elkövetőt. Augusztusban arról kaptak hírt a rendőrök, hogy egy teherautó tanksapkáját lefeszítette egy ismeretlen tolvaj és lecsapolt belőle 200 liter gázolajat és 15 liter AdBlue adalékot, illetve egy nyitva felejtett kocsiból is eltűntek a hangszórók.

A rendőrkapitányságon nyomozócsoport alakult, aminek tagjai adatokat gyűjtöttek és tanúk után kutattak az elkövető mielőbbi beazonosítása érdekében. A szálak összefutottak, a bizonyítékok alapján pedig a rendőrök úgy sejtették, hogy ugyanaz a személy követte el a bűncselekményeket. A bűnügyi állomány mellett a rendészeti állomány tagjait is bevonták a keresésbe, akik megragadták az alkalmat és lecsaptak a tolvajra, amint az hibázott. Legutóbb ugyanis egy autót kötött el az egyik tanya udvaráról, amit az egyik közeli dűlőn találtak meg az egyenruhások. A helyszín közelében kiszúrtak egy korábbi intézkedésekből már jól ismert férfit, akit igazoltattak. Az intézkedésnél kiderült, hogy ők követték el a bűncselekményeket és egy évvel fiatalabb társa segítette, ezért előállították a duó tagjait a rendőrkapitányságra. A 28 és 27 éves helybéli férfit gyanúsítottként hallgatták ki és vizsgálják, hogy elkövettek-e más bűncselekményeket is.

Kik ma Magyarország legkeresettebb bűnözői? – Mutatjuk!

Lovaskocsival jártak lopni a cigányok, elég hamar lebuktak

( Police.hu nyomán Szent Korona Rádió)