Radioaktív tartalmú bomba fog robbanni Európában? – Ez lesz a casus belli?

A háború kirobbantásához mindenképpen provokálni kell Oroszországot, hogy támadja meg valamelyik európai NATO-tagországot. Ha erre nem kerül sor, olyan látszatot keltenek majd, mintha ez megtörtént volna – írja Szakács Árpád oldalán

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Andrew Bridgen korábbi brit parlamenti képviselő a Twitteren közzétett interjúban azt közölte: megbízható információkat kapott a védelmi minisztérium egyik szakmai elemzőjétől arra vonatkozóan, hogy

“egy provokáció keretében hamarosan nukleáris anyagot tartalmazó bomba fog robbanni Európában”.

Ez lesz majd a casus belli arra vonatkozóan, hogy a NATO megtámadhassa Oroszországot.

„Ezt a támadást Oroszországra fogják kenni, hogy ürügyet teremtsenek egy Oroszország elleni NATO-agressziós háborúhoz.”

– mondta Andrew Bridgen.

Ugyancsak vasárnap, Európa másik szegletében, Szerbiában, a rendőrtisztek díjátadó ünnepségén az elkerülhetetlen világháború katasztrófájára figyelmeztetett Alekszandar Vucsics szerb elnök. Mint fogalmazott: a világ instabil és a szerb biztonsági szolgálatoknak “minden lehetséges forgatókönyvre fel kell készülniük”. Vucsics többször kiemelte az ukrajnai konfliktust, mint olyan válságot, amely egy harmadik világháborúig fajulhat.

Vucsics arra kérte a belügyi tárcát, hogy

„egy nehezebb időszakra készüljön fel, nem azért, mert Szerbia nehéz vagy rossz állapotban van… hanem azért, mert tudom, mi fog történni a világban, tudom, hogy itt sokkal nehezebb lesz a helyzet, ezért fontos gondoskodni a tartalékok meglétéről és felkészülni erre az időszakra.”

Alekszandar Vucsics május 24-én  a Prva Srpska Televizija televíziónak nyilatkozva  azt állította, hogy a világ egy totális globális konfliktus küszöbén áll, és valószínűleg már túl késő elkerülni azt.

“Attól tartok, hogy már csak kevés idő maradt az ukrajnai háború megállítására. Remélem, hogy ez még lehetséges, de attól tartok, hogy valójában nem. Attól tartok, hogy a vonat már elhagyta az állomást, elindult, és senki sem fogja megállítani”

– mondta. Hozzátette:

“véleményem szerint a dolgok egyre rosszabbak lesznek, és megtörténhet, hogy a második világháborúnál is nagyobb tragédiát élünk át. Attól tartok, hogy egy nagy világkonfliktus felé tartunk… és kevesen akarják megállítani.”

A szerb vezető szerint a konfliktust a globális hadiipar, a háborús haszonlesők szorgalmazzák, akik a konfliktus kiterjesztésében és elhúzódásában érdekeltek, ahelyett, hogy a megoldásra törekednének. Hangsúlyozta:

“amikor a háborús gépezet elkezd felpörögni, akkor van egy katonai lobbi és egy hadiipari lobbi, akik azt akarják, hogy ez fokozódjon”.

Vucsics interjúja után nem sokkal, június 4-én szivárgott ki, hogy a NATO-nak kész terve van Oroszország lerohanására, amelynek keretében Magyarország is felvonulási terep lesz. Mindez csak abban az esetben, ha Oroszország megtámadja az európai országokat – állították a The Telegraph cikkében NATO tisztségviselők.

Június 8-án Vucsics a Die Weltwoche-nek nyilatkozva még drámaibb kijelentést tett, szerinte már csak néhány hónap választ el a harmadik világháborútól, aminek a megállítására már semmilyen esélyt nem lát. A teljes interjú angol feliratozással itt nézhető meg.

Tehát a háború kirobbantásához mindenképpen provokálni kell Oroszországot, hogy támadja meg valamelyik európai NATO-tagországot. Ha erre nem kerül sor, egy irányított robbantással olyan látszatot kell kelteni, mintha a merényletet az oroszok követték volna el – erre utal Andrew Bridgen nyilatkozata.

A NATO egyelőre a provokálásnál tart. Ennek egyik jele, hogy Szevasztopolt amerikai rakétákkal lőtték az ukránok, amely során a tengerparti strandon több civil is életét vesztette, köztük két kisgyerek. Ugyancsak Dagesztánban iszlám szélsőségesek 15 orosz rendőrt meggyilkoltak és egy ortodox papot brutális kegyetlenséggel kivégeztek.

A szevasztopoli civilek elleni támadásért az oroszok az USA-át tették felelőssé, azt állítva, hogy amerikai kémműholdak navigációja alapján amerikai szakemberek segítették a rakéták irányítását.

Szintén vasárnapi hír, hogy Oroszország erőinek megosztása céljából a NATO nehézfegyverekkel látja el a Moldovai Köztársaságot. Erről Bogdan Tirdea, a moldovai kommunisták és szocialisták blokkjának parlamenti képviselője beszélt az Izvesztyiának adott interjújában, ahol arra hívta fel a figyelmet, hogy országa a háború felé halad.

Válaszcsapás: Mi robbanthatja ki a III. világháborút?

(Szakács Árpád nyomán Szent Korona Rádió)