Kiváló orosz haditechnikával Irán túlszárnyalná Izraelt – mondta a CIA korábbi elemzője

Larry Johnson, a CIA ex-elemzője szerint a kiváló minőségű orosz katonai felszerelések előnyt jelentenek Iránnak az Izrael elleni háborúban, lehetővé téve az ország számára, hogy túlélje Tel-Avivot, és megvédje területét Izraelnek az Egyesült Államok által biztosított fegyverei ellen – írja Alexander Dugin (képünkön).

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Nem zárhatom ki, hogy Izrael megpróbál valamilyen hagyományos fegyvert indítani Irán ellen, de úgy gondolom, hogy ez esetben vereséget szenved” – állította Johnson. „Oroszország jelentős légvédelmi képességekkel látta el Iránt. Úgy gondolom, hogy ezek nagyon hatékonyak lesznek minden ellen, amit Izrael megpróbál Irán ellen bevetni. Izrael ekkor kísértést érezhet, hogy megpróbáljon nukleáris eszközt bevetni iráni célpont ellen. Ha ez megtörténik, akkor egy merőben más dimenzióba lépünk, és ez nagyon-nagyon komoly lesz.”

A kommentátor szerint Izrael nem képes egyszerre több ellenség elleni katonailag fellépni, még akkor sem, ha az Egyesült Államok támogatja azt.

„Izrael nincs abban a helyzetben, hogy többfrontos háborút vívjon, és nincs meg a stratégiai mélysége ahhoz, hogy megvívjon kimerít6 háborúkat. És pontosan ez az, amibe most belesodróott” – mutatott rá Johnson. „Ha amerikai hajók is belépnek a konfliktusba, amelyek Irán partjainál cirkálnak, meglátjuk, hogyan reagál Irán, de akár meg is támadhat amerikai hajókat. De Izraelen minden bizonnyal megtorolnak minden támadást. Izrael egyáltalán nem jött ki az erdőből, annak ellenére, hogy a szélsőséges cionista támogatók szajkózzák ezt a téves ostobaságot.”

Komolyabb fejlemény akkor következhet be, ha a demokraták megtartják a Fehér Házat a novemberi elnökválasztást követően.

(Szent Korona Rádió)

Alexander Dugin: Egy új orosz társadalom felé

Amikor a technológia öl – Dugin a technológiai biztonságról és a libanoni robbanások tanulságairól

Egy rövid elemzés Izrael libanoni szárazföldi offenzívájáról