“Élve kiherélni, lyukaikba égő parazsat tenni” – vélekedik a kalotaszegi esperes az olimpiai megnyitó szereplőiről

Vincze Minya István, kalotaszegi érsek a pokol tüzébe is elküldené a párizsi olimpiai megnyitó készítőjét és megvalósítóit.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Valamennyit élve kiherélni ha még megvannak a tö…k, a lyukaikba égő parazsat tenni, majd élve megnyúzni és végül felnégyelni”

– írta Vincze Minya István, az Erdélyi Református Egyházkerület kalotaszegi esperese július 27-én egy Facebook-bejegyzésben, amit a párizsi olimpia megnyitójának kereszténygyalázó jelenetéből kivágott képkockás kollázzsal illusztrált. A bejegyzést a Transtelex vette észre és számolt be róla.

Az esperes már korábban is közzétett egy felháborodott bejegyzést, amiben azt írta:

„A pohár betelt. Öltözzétek fel az Isten fegyverzetét és írtsátok, vágjátok és küldjétek a pokol tüzébe az ördögnek ezt az elfajult nemzetségét.”

Vincze Minya István emellett számos az olimpiához kapcsolódó (sajnos néhol álhírt) is megosztott és népszerűsített a Facebook-oldalán, és ezek a bejegyzései nemcsak a több mint kétezer ismerőse és követője számára voltak elérhetők, hanem bárkinek, akinek feldobta az algoritmus. Az álhíreket valószínűleg egy olyan oldalról osztotta meg, ami kifejezetten dezinformációkat tartalmaz az olimpiáról. (Nem feltételezzük az esperesről, hogy szándékosan terjesztené, egyszerűen csak nem ellenőrzött forrásból informálódik).

A párizsi megnyitón kívül a Facebook-oldalán visszatérő téma a keresztény szimbólumok üldözése az olimpián, a szeméttel telített Szajna, amiben fuldokolnak a sportolók és a francia elnök, Emmanuel Macron is. Az Imane Helif körüli vitáról is sokat posztolt, de megtalálhatóak migránsokat, LMBTQP-személyeket elítélő írások és a nyugati világot a hasonló fertőtől féltő tartalmak is.

A párizsi olimpia megnyitó ünnepségének életképét Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke is provokációnak minősítette, hangsúlyozva, hogy a nyugati liberális világ semmit sem tart szentnek. Kovács István, a Magyar Unitárius Egyház püspöke szerint a jelenet a liberális trendek jellemző példája, amiket a keresztényellenes lobbi szándékosan használ fel. Tamás József csíkszeredai római katolikus emeritus segédpüspök pedig a kereszténység elleni bántások növekedését hangsúlyozta, és a megbocsátás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Vincze Minya István lelkipásztor később a Transtelex kérdésére azt mondta, hogy sokkolta őt az olimpia megnyitója, istengyalázás történt, amit az LMBTQP-közösség támogat.

„Ők vannak a háttérben. Ez ma már egy általános tendencia, és az a bűnös, aki nem támogatja őket, aki nem ért egyet velük”

– mondta az esperes.

Az esetről beszámolt a szeretlekmagyarorszag.hu is. Bár a Fideszhez köthető az oldal, közel sem olyan “kereszténybarát”, mint amennyire kellene vagy annak mondja magát, ugyanis az oldal nagyban betámadta az esperest a fentebb említett posztok miatt, kikérve azok túlzását és hamisságát. Főleg az XY (tehát férfi) kromoszómákkal rendelkező Imane Helif védelmére hegyezte ki a cikket, illetve az olimpiai megnyitóra kijelentette:

“…csekély mértékű LMBTQ-elemet is tartalmazó esemény”

Ha ez nekik a “csekély”, milyen lehet, ami csurig fertőzött??

A kalocsai érsek szerint ha a muszlimokat gúnyolják az olimpián, vérfürdő lett volna

“Szodoma és Gomorra” volt az olimpiai megnyitó az orosz muszlimok szerint

Végre a Vatikán is megszólalt a párizsi Olimpia megnyitója kapcsán

Letartóztatták és közel fél napon át fogva tartották a CitizenGO hat tagját Párizsban, mert tiltakoztak az olimpián lezajlott keresztényellenes cselekmények ellen

(444 nyomán Szent Korona Rádió)