Felfüggesztettek egy lengyel kommentátort, mert John Lennont lekommunistázta

Pontosabban az amúgy is deviáns, ördögi és baloldali elemeket tartalmazó olimpiai megnyitón felcsendülő dalát komcsizta le a lengyel köztévé kommentátora, ami amúgy teljesen jogos. Csak épp nem fér bele a mindent elfogadó libsi szólásszabadságnak…

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A lengyel köztelevízió kommentátorát, Przemysław Babiarz-t felfüggesztették, miután élő adásban az olimpia nyitó ünnepségén azt mondta, hogy John Lennon „Imagine” című száma valójában a kommunizmus vízióját írja le – írja a Mandiner az AP News nyomán.

A TVP, a lengyel közszolgálati csatorna szombaton közleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy a riporter és sportkommentátor, Przemyslaw Babiarz nem kommentálhat többet élő adásban ezen a nyári játékokon. John Lennon dalának szövegében többek között az is hallható, hogy „képzelj el egy világot mennyország és pokol, országok és tulajdon nélkül”.

“Sajnos ez a kommunizmus víziója”

– mondta (és mennyire igaza volt…) Babiarz péntek este a Szajna folyó partján, Párizsban tartott nyitóünnepség során.

“A kölcsönös megértés, tolerancia, megbékélés – ezek nemcsak az olimpia alapvető eszméi, hanem az új Lengyel Televíziót irányító normák alapjai is. Nem járulunk hozzá azok megsértéséhez.”

– mondta a TVP, majd a “kölcsönös tisztelet, elfogadás és megbékélés” jegyében felfüggesztették munkatársukat.

Kettősmérce nyugaton a kommunizmus kapcsán

Tiltott önkényuralmi jelképek, a terror éltetése és a kommunizmus romantizálása – Erről szólnak a Munkásőr Emléktársaság rendezvényei

A Wikipédia szerint a kommunizmus nem irtott ki milliókat

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)