Kettősmérce nyugaton a kommunizmus kapcsán

Egyre nagyobb probléma, hogy nyugaton terjedőben van a kommunnizmust hirdető, de valójában anarchista liberális ideológia. Miközben a nemzetiszocializmust tűzzel-vassal üldözik a kommunista terrorizmust eltűrik. Erre a kettősmércére igyekeznek ráévilágítani a kommunizmus rémtetteinek bemutatásával. A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága (GKNT) bemutatta a “Közel 80 éve történt… – Adatok, tények, történetek a szovjet fogságból” című kötetet, melyet az Alapjogokért Központ támogatott.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A budapesti Kárpátaljai Szövetség székházában tartott eseményen Pogrányi Lovas Miklós, az Alapjogokért Központ kutatója figyelmeztetett: bár a Szovjetunió a múlté, a nemzetközi baloldal “polipja tovább él és fojtogatja a nyugati kultúrát”. Hozzátette, a marxizmus “nem vész el, csak átalakul”, és képviselői a nemzetközi szervezetekben is jelen vannak.Bognár Zalán, a GKNT elnöke elmondta, hogy a kötet célja felhívni a figyelmet arra, hogy a náci ideológia után a szovjet szocialista ideológia és terrorja vette át a helyet. Kiemelte, hogy a szovjetek mintegy 300 ezer civilt vittek el Magyarországról, és ez a társadalom erőszakos átalakításának része volt.

Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke a kötet bemutatásán kiemelte, hogy az elmúlt évtizedekben jelentős előrelépés történt a gulág- és gupvikutatások terén. Megjegyezte, hogy a Szovjetunióba hurcoltak sorsa mára a nemzeti emlékezet részévé vált, és dicsérte a kötetet, amely fiatal kutatók munkáit is tartalmazza.

Grezsa István, a Kárpátaljai Szövetség elnöke a könyvbemutatón hangsúlyozta:

“Fojtogató valóság, hogy Európában különbséget tesznek a nemzetiszocializmus és a kommunizmus megítélésében”

– és hozzátette, hogy a kommunizmust még ma is ünneplik Nyugat-Európában, példaként említve, hogy kommunista diktátorok arcképével díszített tárgyakat lehet vásárolni európai bolhapiacokon.

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)