A francia belügyminisztérium vezetője pestissel fertőzött levelet kapott

A francia belügyminisztérium egy Gerald Darmanin minisztériumi vezetőnek címzett gyanús levelet kapott, amely a pestis járványt tartalmazta – írja a Parisien.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Gyanús levelet találtak szombaton a Côte-d’Or-i Longivban található Le Poste válogatóközpontban. A Pasteur Intézetnek további vizsgálatokat kell végeznie, hogy megerősítse a rendőrség által azonosított pestisnyomokat vagy sem.

A csomagot a Côte d’Or megyében található válogatóközpont postáján találták meg. A kiadvány szerint finom, fekete színű port találtak benne.

A benne lévő port a szakértők a rendőrség nukleáris, radiológiai, biológiai, vegyi és robbanóanyagokkal foglalkozó egységénél (NRBC-E) ellenőrizték: a vizsgálatok kimutatták a pestis jelenlétét.

A jelentések szerint a levél tartalmát ezt követően további vizsgálat céljából elküldték a Pasteur Intézetnek. A végleges eredmények hétfő este válnak ismertté.

A dijoni ügyészség vizsgálatot indított.

A pestis

A pestis egy „nagyon súlyos emberi betegség”, amely az esetek 30-100%-ában halálos kimenetelű lehet, ha nem kezelik – magyarázza az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a honlapján. A betegség antibiotikumokkal kezelhető. A történelem során a WHO szerint a pestis széles körű, magas halálozási arányú járványokért volt felelős. A 19. században több mint 50 millió ember halálát okozta Európában.

Gyógyíthatatlan betegséget és halálközeli állapotot okozott a kötelező védőoltás a gyermekeinél – Az anyuka bepereli az államot

A WHO is elismerte: fertőző betegségeket hoznak Európába a migránsok

Szív- és cukorbetegséget okoznak a vegán ételek!

(Vadhajtasok.hu nyomán Szent Korona Rádió)