Szánalmas modern világ: egy artikulátlanul vergődő nigger számítógépjátékosért rajonganak

Az idei nyár, sőt az év legperzselőbb napján a budapestieknek nem csak a hőmérséklettel gyűlt meg a baja, este ugyanis váratlanul a Széna téren jelent meg a világ egyik “legnagyobb streamere, IShowSpeed, vagy röviden csak Speed, polgári nevén Darren Watkins Jr. A 19 éves netes sztár elég szép számokkal büszkélkedhet az internetes nyilvánosságban, nem csoda, hogy Budapesten is rövid időn belül százas nagyságrendű tömeg gyűlt össze, hogy végigkísérje szűk kétórás vonulását a belvárosban.” – Kezdődik a Telex cikke, ami egy portré a “sztárról”. És mi csak nézünk ki a fejünkből, hogy most ez komoly?! A fél világ, köztük budapestiek százai is egy fogyatékosfejű, artikulátlanul őrjöngő niggerért vannak oda, aki azzal csinált magának karriert, hogy internetes játékok játszása közben ordibál?! És tényleg, erről van szó.

Meglepődni végül is nincs meglepődni: ahol cipőknek külön vallása lehet és túlárazott gagyikat áruló cipő árus lehet az ikon, vagy ahol egymást tapossák össze néhány forintért, ott mégis mit várunk?!

Alább a Telex cikke, ami egy kiváló látlelet a világ ördögien debillé váló részéről. A cikk innentől:

  • YouTube-on 26,7 millió feliratkozója, és 2,7 milliárd összmegtekintése van.
  • Instagramon jelenleg mindössze 37 posztja van, de 20,8 millió követővel büszkélkedhet.
  • X-en majdnem 3 millióan, TikTokon több, mint 28 millióan követik.
  • A keddi magyar streamjét többszázezren követték élőben, a cikk írásakor 2,7 millió megtekintésnél tart.

Ki ez, és mi ez az egész?

Speed 2017 környékén kezdett videózni, első YouTube-ra feltöltött videóin az NBA 2K20 nevű kosárlabdaszimulátorral, és Fortnite-tal játszik. „Karrierje” akkor kezdett bepörögni, amikor elkezdett facecamot is használni a videóiban, tehát a kép valamelyik sarkában a fejét is lehetett látni, ahogyan a játékra reagál.

Ezek a reakciók Speed védjegyévé váltak, hatalmas ütemben lett egyre népszerűbb, köszönhetően teljesen idióta viselkedésének. Streamjeiben általában üvöltözött a játékostársaival, vagy éppen az élő chattel, de gyakran csak artikulálatlanul nyögdécselt, innen jött az ugatás is, ami szintén Speed egyik védjegye, tegnap a pesti streamben is sok őt követő rajongó nemes egyszerűséggel megugatta.

Speed ezek miatt a teljesen kiszámíthatatlan, viccesen eltúlzott reakcióival hamar mémmé vált. Egy ponton FIFA-val kezdett játszani, a játékban kibontható játékosok nevét pedig sokszor nem tudta kiejteni. Általában fogalma sem volt a származásukról sem, még országok zászlójából sem került közelebb a megoldáshoz, ezekből a videókból aztán rengeteg összevágott verzió készült. Sokat játszott egy Talking Ben nevű játékkal is, amiben egy MI-kutyával beszélgetett, szintén teljesen őrült stílusban.

Az egyik legnépszerűbb, 36 milliós megtekintésű róla szóló összeállításban remek képet kaphatunk arról, hogy

mit is csinál IShowSpeed: leginkább semmit, de azt nagyon-nagyon hangosan, és úgy, hogy sose lehessen tudni, mit fog tenni vagy mondani a következő pillanatban.

Speed nemrég átállt a vlog-szerű élőzésre, és most éppen „EU-turnén” van. Az elmúlt napokban járt CsehországbanRomániában és Görögországban is. Ezek párórás élő bejelentkezések szintén teljesen véletlenszerűek, a streamer sétál az utcán, és azt csinálja, ami eszébe jut, vagy amit az őt követő tinédzser hadsereg, vagy az élő videó kommentelői mondanak neki. Prágában leállt reppelni pár utcazenésszel, Romániában vizicsúszdázott, miután megugatott pár helyit, Szófiában pedig még a polgármester is fogadta.

A magyar streamben véletlenül lekurvázott egy lányt, majd parfümöt vett a Mammutban egy általa büdösnek tartott rajongónak, a budai várban pedig Balázs Kicks és Dablty várta. Aztán megkóstolta a gulyáslevest, ami annyira ízlett neki, hogy dobott egy hátraszaltót az étterem teraszán, adott negyvenezer forint borravalót a zenészeknek, végezetül pedig összeszólalkozott egy ott vacsorázó asztaltársasággal, miután az egyikőjük bemutatott neki, amiért megzavarták őket.

Őrült, kiszámíthatatlan és nem PC botrányhős

Talán nem túl meglepő, hogy rövid, de tartalmas pályafutása alatt Speed nem kevés botrányba is belekeveredett. 2022-ben például emiatt a jelenet miatt örökre bannolták a Valorant nevű játékból, sőt a kiadó összes többi játékából is, a YouTube pedig szintén vizsgálni kezdte a streamer tartalmait. A videómegosztó végül nem bannolta, de nem véletlen, hogy Speed azóta is itt, és nem pedig a direkt ilyen élő tartalmakra használt Twitch-en streamel, ugyanis innen is kitiltották.

Speed részt vett ugyanis egy másik tartalomgyártó, Adin Ross randizós Twitch realityjében, azonban partnerével annyira rémisztően beszélt, hogy azonnal kizárták a játékból. Nem sokkal később azonban visszacsatlakozott az online hívásba, és még egyszer mindennek elhordta a lányt. A YouTube végül azért bannolta egy hétre, mert egy Minecraft livestreamben szexuális cselekményeket mutattot be, de olyan is volt, hogy a rendőrség ütött rajta egy élőzés közepén.

A legrémisztőbb az egészben, hogy ezeket a cselekedeteit a fiatal közönsége remekül fogadja, a tegnapi stream alatt sok komment péládul arról szól, hogy

a nő, aki idegességében bemutatott Speednek, egy Karen, azaz feleslegesen problémázó fehér nő, és nemhogy nincs igaza, de egyáltalán hogy merészel így viselkedni a streamerrel.

Akik követték az élő streamet, nyomasztó jeleneteknek lehettek szemtanúi. Speedet végig hatalmas tömeg vette körül, akiket a biztonsági őröknek kellett távoltartania a streamertől, a kommentek között többen egy zombiapokalipszishez hasonlítják a láttotakat. A fiatalok egymást félrelökve próbáltak valamilyen interakció lépni Speeddel, közös képért, vagy aláírásért könyörögtek neki, de volt olyan, aki annyival is megelégedett, hogy egy másodpercre odaléphetett mellé, hogy így utólag ki tudja screenshotolni a képet a videóból. Mások pedig ajándékokat, vagy pénzt adtak neki, de akadt olyan is, aki nemes egyszerűséggel hozzávágott egy zacskó chipset.

A stream egyébként azért ért véget, mert miután Speed végzett a gulyáslevesével, megpróbált visszajutni a kocsijához, de akkora tömeg állta útját, hogy az operatőre kezében lévő kamera is megsérült, ahogyan átverekedték magukat az embereken.

A Speed által kiváltott tömeghisztéria elharapódzása nem egyedi eset, meglepő módon a norvég élője volt az egyik eddigi legijesztőbb. Itt akkora és olyan agresszív tömeg gyűlt össze, hogy lássa Speedet, hogy a streamer alig tudta elhagyni a forgatás helyszínét, később pedig meg is támadták a rajongók, valaki egy tincsét is kitépte, amit az eBayen próbált eladni, de erről végül kiderült, hogy kamu.

Botrányai ellenére Speed karrierje egyébként továbbra is szárnyal, sokan kollaborálnak vele, 2022-ben és 2023-ban is pályára léphetett az egyik legnagyobb brit YouTuber-csapat, a Sidemen által szervezett jótékonysági focimeccsen, és még legnagyobb kedvencével, Cristiano Ronaldóval is találkozhatott.

(Telex)

Tíz év múlva már teljesen egybe fog olvadni a valóság a számítógépes szimulációval?

Roncsokat nevel a modern világ szexuális túlfűtöttsége – Korkép a 11 éves lányokról