Vonaglani akarsz Isztambulban? Rácsok mögött végzed

Idén is kezelésbe vették a rendőrök Isztambulban a buzeráns felvonulókat. A hazai keleti nyitás során a hasonló intézkedéseket foganatosíthatná kormányunk is.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Legalább 15 embert tartóztatott le a török rendőrség Isztambulban, betiltott pride felvonuláson való részvételért – írja a Reuters.

Isztambul tartomány kormányzója vasárnap közölte, hogy a pride felvonulást nem engedélyezték a városban, és azt támogató szervezetek „illegálisak”. A rendőrség lezárta a belvárost, beleértve a metróállomásokat is.

Aktivisták erre a város ázsiai oldalán gyülekeztek, ahol egyikük felolvasott egy beszédet, melyben kijelentette, hogy „soha nem unjuk meg, hogy becsapjuk a rendőrséget, és arra kényszerítsük őket, hogy foglalkozzanak velünk.”

„Lezártátok az összes utcát és teret, leállítottátok egy egész város életét, de elfelejtettétek, hogy mi áttörünk a kövön, és megtaláljuk egymást, ha kell.”

A rendőrség átkutatta a város utcáit a tüntető aktivisták után és legalább 15 embert tartóztattak le.

 

Második menet: ismét megakadályozta a török rendőrség a tiltás ellenére rendezett Isztambul Pride zavartalan lebonyolítását

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)