Második menet: ismét megakadályozta a török rendőrség a tiltás ellenére rendezett Isztambul Pride zavartalan lebonyolítását

Miközben a Fidesz, kirakatpolitikája ellenére a Budapest Prideot semmi nem akadályozza, sőt a magyar rendőrség titkosszolgálati információkkal is ellátja a deviáns lobbistákat, Törökországban valóban kemény kézzel bánnak a létrontó, felforgató személyekkel és rendezvényekkel szemben.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Legalább 50 embert tartóztatott le a rendőrség az isztambuli pride-on vasárnap – írja a Reuters.

Miután Recep Tayyip Erdoğan ismét megnyerte a választásokat, várható volt, hogy szigorítani fog a kormánya az LMBTQ közösséggel kapcsolatos hozzáállásán. Az elnök már a választási kampányában is a normalitásért való harcot helyezte előtérbe az LMBTQP-barát ellenzéki pártokkal szemben.

A vasárnapi pride felvonulás során a rendőrség megpróbálta megakadályozni, hogy a felvonulók eljussanak a központi Taksim térre és az İstiklal sugárútra, melyek hagyományosan a pride helyszínei. A közeli utcákat lezárták, a tömegközlekedést felfüggesztették.

A párszáz deviáns vonagló így a tértől fél órányi sétára található Mıstık parkban gyülekezett zászlókkal. A rendőrség a felvonulás után mintegy 50 embert tartóztatott le, az Amnesty International információi szerint

legalább egy ember megsérült közben.

A török LMBTQ-lobbistáknak, szerencsére más miatt is fájhat a fejük, hiszen a kemalista (ellenzéki) İzmir városában is betiltották a pride-ot a hétvégén, és 44 embert tartóztatott le a rendőrség, amikor a tiltás ellenére mégis megtartották az eseményt.

Az isztambuli pride szervezői továbbra is lázadnak, és nyilatkozataikból kiderül, hogy továbbra sem hajlandóak elfogadni a normalitást és nem tartják be az azt elősegítő törvényi kereteket.

HVIM: A magyar rendőrség titkosszolgálati módszerekkel segíti az LMBTQP-lobbistákat?

Városi szintű LMBTQP-lobbi Budapesten

(Humen – Szent Korona Rádió)