Újabb Tesla baleset: nem működött a fék, az irányíthatatlan autó egy háznak csapódott

Napi szinten érkeznek hírek az elektromos autókat érintő hibákról és azok okozta balesetekről. Most szerencsére senki nem sérült meg komolyabban, de újabb ékes példa arra, hogy mennyire nem biztonságosak az e-autók, amellett, hogy egyáltalán nem környezetbarátabbak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Újabb elég aggasztó hibajelenséget produkált egy Tesla Cybetruck, amiről maga a tulajdonos számolt be Twitter-fiókjában. Az autóra öt évig várt, de utána csak négy órán át tudta élvezni az elektromos furgon adta örömöket, mert a gép egy háznak ütközött, és csúnyán összetört.

A típust már visszahívták a gázpedál laza borítása miatt, ami lecsúszhat, és így benyomott állapotban rögzülhet a pedál, ami váratlan gyorsulást eredményezhet.

A Cybertruck így is megállítható, a fékpedált lenyomva kikényszeríthető a teljes lassulás, de ezt követően le kell állítani az autót, és kézzel kiszabadítani a pedált, különben újra nekilódul magától. Mondani sem kell, hogy egy ilyen esetben nem egyszerű nyugodtnak maradni, ha egy 845 lóerős, 3 tonnás villanypick-up kezd el akaratunkon kívül vágtázni, az maga a katasztrófa receptje.

Ez az eset viszont más volt. Itt a tulajdonos fékezett, méghozzá minden erejével, mégsem volt képes megállítani a gyorsulást. A fékhatás nem írta felül a gyorsítás funkcióját, a Twitteren bfreshwa néven futó tulajdonos állítása szerint mind a gázpedál, mind a kormány nem reagált a rémisztő eset során, így az autó hosszú féknyomot húzva száguldott bele a szomszéd házába, az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette. A hátsó, blokkoló tengely 15 méteres csíkot húzott, de az elöl dolgozó villanymotor nem állt meg, ezért bekövetkezett a baleset.

Az esettel kapcsolatban a tulajdonos megkereste a Teslát is, de hivatalos, pontos választ nem tudtak adni a hiba forrását illetően, talán szoftveres probléma lehetett, a lejtőn haladva valamiért a fékezés nem írta felül a gyorsítási szándékot.

Lemerült Teslában ragadt a kisgyerek, baltával kellett betörni az ablakot

A mosástól vált használhatatlanná a Tesla strapabíróként árult Cybertruckja

(Vezess.hu nyomán Szent Korona Rádió)