Öt év alatt annyira elhatalmasodott az LMBTQP-lobbi Szarajevóban, hogy az idei Prideon már nem voltak ellentüntetők

Több százan vonaglottak Szarajevó utcáin az ötödik Pride felvonulás alkalmából. A menet a Nemzeti Múzeumtól indult és a Nemzeti Színháznál ért véget, ahol propaganda érzékenyítőbeszédeket és műsorokat tartottak. Az esetben megdöbbentő lehet, hogy már a Balkánon is annyira erős az LMBTQP-lobbi, hogy zavartalanul vonulhattak a buzik és még a muszlim bosnyákok sem álltak ki ellenük.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A menethez nemzetközi aktivisták és helyi hírességek is csatlakoztak, és elképesztő módon incidensek nélkül zajlott le, pedig ha valahol akkor Szarajevóban úgy vélné az ember, hogy még nem tűrik meg a deviánsokat. A szervezők sem politikai, sem nemzeti szimbólumokat nem engedtek a felvonulásra, de groteszk módon a palesztin zászlót igen.

Szarajevó első pride felvonulására 2019-ben került sor, akkor egy nagyobb tömeg tüntetett ellene, de sajnos a lobbi itt is felőrölte az ellenállást.

Bosznia-Hercegovinát két entitás alkotja, a Bosznia-hercegovinai Szerb Köztársaság és a Bosznia-hercegovinai Föderáció, melyeknek de facto saját kormányuk van és egy központi (de gyenge) kormányzat köti őket össze. A boszniai szerb miniszterelnök, Milorad Dodik tavaly bejelentett, hogy kitiltják az LMBTQP csoportokat az iskolákból – az egyetemeket is beleértve.

Az oktatás minden szférájából kitiltják az LMBTQP-lobbit Boszniában

Pride hónap az USA-ban: meztelenül táncoló transzok és péniszautók a “családbarát” rendezvényeken

( Humenonline nyomán Szent Korona Rádió)