Német demokrácia: AfD-sek nem lehetnek a német írószövetség tagjai

AfD-ellenes tüntetés - illusztráció

A Német PEN Központ pénteki hamburgi közgyűlésén egyhangú határozatot fogadott el arról, hogy a konzervatív Alternatíva Németországért (AfD) párt tagjai nem lehetnek a nemzetközi írószövetség német tagozatának tagjai – jelentette be a német PEN szervezet szombaton.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Michael Landgraf, a német PEN főtitkára a döntést azzal magyarázta, hogy az AfD és a PEN írószövetség által vallott értékek és célok összeegyeztethetetlenek.

A PEN Nemzetközi Alapokmánya a szervezet tagjait arra kötelezi, hogy befolyásukat a nemzetek közötti megértés és kölcsönös tisztelet előmozdítására, valamint a bármilyen formában megjelenő gyűlölet elleni küzdelemre fordítsák. A német PEN közleménye szerint azonban az AfD élesen szemben áll ezekkel az alapelvekkel, mivel politikai programjának célja, hogy nyomatékosítsa és elmélyítse a nemzeti és kulturális határokat.

A Német PEN Központot száz évvel ezelőtt alapították. A PEN betűszó a Poets, Essayists, Novelists (költők, esszéisták, regényírók) kezdőbetűiből áll össze.

Németországban jelenleg két PEN szervezet működik, a PEN Berlint 2022-ben alapították azt követően, hogy a Német PEN Központ nem tudott megállapodni a vezetés stílusáról.

Véleménydiktatúra: Németországban ellenőrzés alá vonhatják az AfD támogatók bankszámláit

Békés Antifa: “Öljük meg az AfD-seket!”

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)