Véleménydiktatúra: Németországban ellenőrzés alá vonhatják az AfD támogatók bankszámláit

A mai Németországban már nemzetiszocialistának sem kell lenni ahhoz, hogy teljesen ellehetetlenítsenek, elég ha az alt-rightos AfD szimpatizánsa vagy.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A 2023-as esztendőben az Alternative für Deutschland (AfD) súlya jelentősen megnőtt Németországban, a párt az állam nyugati részén meglepő és látványos áttörést ért el a regionális választásokon. Ami a volt Kelet-Németország területét illeti, a felmérések azt mutatják, hogy az AfD képes lenne megnyerni az egykori NDK szinte valamennyi választókerületét.

A közvélemény-kutatások alapján Kelet-Németországban az AfD a legerősebb politikai erő

A párt erősödése csak részben magyarázható a migrációt övező problémákkal. Az energiaárak robbanásszerű növekedése – ami tönkreteszi az ipart, a német gazdaság fő támaszát – ugyancsak sok szavazót hoz az AfD-nek, amely az elmúlt időben szlogenjévé tette a “Drága ideológia helyett megfizethető energiát!” jelmondatot – utalva ezzel az Oroszországgal szembeni szankciókra, az orosz-ukrán háborúra és az úgynevezett környezetvédelmi politikára, amit a párt egyes vezetői csak “klímavoodoo”-nak neveznek.

“Drága ideológia helyett megfizethető energiát!” – AfD-plakát Németországban

Az AfD országos szinten már a második legerősebb politikai erő a CDU mögött, ami természetesen regionális szinten is lecsapódik.

Szeptemberben három egykori NDK-s területen, Szászországban, Türingiában, és Brandenburgban is tartományi választásokat tartanak, s a felmérések szerint jelenleg mindhárom régióban az AfD vezet – minimum 30 százalékos támogatottsággal.

Szászország, Türingia és Brandenburg elhelyezkedése Németországon belül

Ráadásul az AfD-n kívül két másik rendszerellenes párt is erősödik. Az egyik a Die Linke-ből nemrég kilépett Sahra Wagenknecht baloldali mozgalma, amely kritikusan viszonyul a bevándorláshoz, az úgynevezett zöld politikához és az ukrajnai háborúhoz. A másik pedig a Werteunion, vagyis az Értékek Uniója, amelyet 2024 elején alapított a korábbi CDU-vezető, Hans-Georg Maaßen.

Ha ezen új politikai formációk közül legalább az egyik bejutna az adott tartományi parlamentbe, akkor a „hagyományos” pártok által az AfD ellen létrehozott nagykoalíció megrepedne, ami kifejezetten izgalmas forgatókönyvekkel szolgálna a kormányzást illetőn.

A közvélemény-kutatások szerint Türingiában is az AfD vezet

Az AfD előretörésével párhuzamosan a párton lévő nyomás is fokozódik a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal részéről.

Az AfD ifjúsági tagozatát és három keleti regionális szervezetét már „bizonyítottan szélsőséges” szervezetnek minősítették, ami azt jelenti, hogy a titkosszolgálatok minden rendelkezésükre álló eszközt bevethetnek: megfigyelhetik a belső kommunikációt, beszivároghatnak a pártstruktúrába, sőt még a parlamenti képviselőket is lehallgathatják.

(Ez a módszer egyébként nem egyedi, néhány évtizeddel ezelőtt a hatalom által neonácinak tartott párt, az NPD egyik vezetőjéről már kiderült, hogy valójában ügynök, és a titkosszolgálatoknak dolgozik.)

Az alkotmányvédelmi hivatal jelenleg azon dolgozik, hogy az AfD országszerte a “bizonyítottan szélsőséges” kategóriába kerüljön, ami gyakorlatilag egyenértékű lenne a betiltásával.

Már a támogatók bankszámláit is figyelik

Brandenburg tartományban a jelenlegi kormány még a szeptemberi választások előtt módosítaná a helyi  alkotmányvédelmi törvényt, kiterjesztve ezáltal az alkotmányvédelmi hivatal hatáskörét arra, hogy átfogóan ellenőrizhesse a “szélsőjobboldal” pénzügyi támogatását.

A gyakorlatban ez azt jelentené, hogy az alkotmányvédelmi hivatal – együttműködve a szövetségi központi adóhivatallal – a régióban bármely AfD-tag vagy a pártot pénzzel támogató személy magánbankszámlájának egyéb tranzakcióiba is beleláthatna.

Az a tény, hogy korábban a Deutsche Bank vezetője nyilvánosan fejezte ki aggodalmát az AfD erősödése miatt és az, hogy most már a bankok is figyelmeztethetik ügyfeleiket, ha az AfD-nek adományoznak, azt a jövőt vetíti előre, hogy az elnyomás szintet lép, és a következő években már pénzügyi jellegű lesz.

Mindannyian emlékszünk a Covid-lezárások ellen tiltakozó kanadai kamionosokra, kiknek bankszámláit önkényes módon zárolta a kanadai állam. Hamarosan ez várhat első körben a német, majd a előbb-utóbb a többi európai jobboldalira is.

Békés Antifa: “Öljük meg az AfD-seket!”

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)