Izraeli Védelmi Erők szóvivője: A Hamászt nem lehet felszámolni

“A Hamászt nem lehet felszámolni, a terrorszervezet egy gondolat, egy párt, ami gyökeret vert az emberek szívében” – mondta az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője az izraeli 13-as csatorna műsorában adott szerda esti interjújában.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Daniel Hagari szóvivő szerint aki azt hiszi, hogy a Hamászt el lehet pusztítani, téved. Hagari arra is figyelmeztetett, hogy politikai síkon kell alternatívát találni a radikális iszlamista szervezetnek, ezért aki a Hamász megsemmisítéséről beszél, az félrevezeti a nyilvánosságot.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök hivatala válaszul közleményt adott ki, amiben azt írták: a biztonsági kabinet célja továbbra is a Hamász megsemmisítése. „Az Izraeli Védelmi Erők természetesen elkötelezettek ebben” – írták.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a hét elején feloszlatta a hattagú háborús kabinetet. A lépést már széles körben várták, miután Beni Ganc tábornok távozott posztjáról. Netanjahu most várhatóan a miniszterek egy kis csoportjával, köztük Yoav Gallant védelmi miniszterrel és Ron Dermer stratégiai ügyekért felelős miniszterrel, akik korábban a háborús kabinet tagjai voltak, tart konzultációkat a gázai háborúról.

Tortát süt a Hamász a túszok születésnapjára?

8 izraeli halottért sipákol a cionista média, miközben Gázában palesztinok százai halnak meg naponta

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)