Tortát süt a Hamász a túszok születésnapjára?

Az egyik túsz szabadulása

Korábban is pozitívan számoltak be a zsidó túszok a Hamász fogságában eltöltött időről, most ismételten a cionista narratívát tagadják a nemrég kiszabadítottak. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

 

Almog Meir Jan “izraeli” túsz, akit az izraeli megszálló erők (IDF) szombaton egy hadművelet során nemrég szabadítottak ki a Gázai övezetből, elmondta, hogy fogvatartói -Hamász harcosok- tortát ajándékoztak neki születésnapja alkalmából.

Jan, akit három másik társával együtt szabadítottak ki, beszámolt a fogságban töltött időszakról, és elmondta, hogy fogvatartóik “törődtek a jólétükkel” – a héber médiában megjelent beszámolók szerint.

Egy másik túsz, Shlomi Ziv elmondta, hogy a Gázában töltött idő alatt megtanult arabul, és ezt az Al-Dzsazíra adásainak tulajdonította, amelyeket a Hamász harcosokkal együtt nézett – hozzátéve, hogy minden nap a Korán olvasására és imádkozásra kényszerítették őket. (Máshol a foglyokkal nem imádkozni szoktak, hanem mondjuk letépik a körmüket…) Elmondta, hogy nyolc hónapos fogsága alatt négy különböző lakásban tartották fogva, és hogy az utolsó helyen a család arra kényszerítette, hogy elmosogasson. A Ynet beszámolója szerint időnként főzött is a rendelkezésére bocsátott alapanyagokból.

A héber média beszámolói szerint a foglyok kiszabadulásuk után alultápláltnak bizonyultak, a képek nem ezt bizonyítják, elég jó bőrben vannak, főleg ahhoz képest, hogy egész Gázát éhínség sújtja.

Izraeli túszokat kerestek a cionisták, több száz halott palesztin civil lett a vége

Súlyos veszteséget szenvedett Izrael: oda egy csúcsmodern Hermes 900-as

(Roya News és The Times of Israel nyomán Szent Korona Rádió)