Megvan a román soviniszták államfőjelöltje

Szombaton döntött a soviniszta és magyarellenes párt vezetőtanácsa arról, hogy George Simion lesz az AUR államfőjelöltje. Sajnos az AUR népszerűsége egyre nagyobb, ez nem jelent jót az erdélyi magyarságnak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az AUR tájékoztatása szerint az alakulat vezetőtanácsa egyöntetűen megszavazta, hogy a párt elnöke, George Simion legyen az államfőjelöltje. Simion szombat este 19 órakor, a bukaresti Római Arénában szervezett rendezvényen jelenti be hivatalosan jelölését – számolt be az Agerpres hírügynökség.

Ronthat az erdélyi magyarság sorsán

Ez a hír rendkívül aggasztó az erdélyi magyarság számára. Ha George Simion hatalomra kerülne, az a kisebbségi jogok további csorbulásához vezethetne. Az AUR eddigi tevékenysége semmi jóval nem kecsegtet és képviselői számos alkalommal tanúsítottak olyan magatartást, amely veszélyezteti a magyarság érdekeit. Az európai parlamentben való jelenlétük is problémás, és ha a román államon belül tovább erősödnek, az még súlyosabb következményekkel járhat. Az erdélyi magyar közösség szempontjából ez egyáltalán nem jó hír, és csak remélhetjük, hogy Simion jelölése nem jár sikerrel.

Az AUR-osok nem bírják ki egy napig sem sovinizmus nélkül

Pofátlanság netovábbja: magyar szavazatokért kuncsorog a magyarellenes AUR

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)