Féltik a fajtársaikat – A “francia” válogatott aggódik hogy a jobboldal kerül hatalomra

“Francia” labdarúgó-válogatott: „Megkongatták a vészharangot, mozgósítanunk kell a szavazásra. Bevándorló hátterű csapattársai után a francia válogatott csapatkapitánya, Kylian Mbappé is felszólította honfitársait, hogy vegyenek részt a június 30-án és július 7-én rendezett előrehozott választáson, amelyet az EP-választást követően írt ki Emmanuel Macron francia elnök.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A “francia” válogatott:

Emmanuel Macron államfő a pártjának a múlt vasárnapi európai választásokon elszenvedett veresége után kétfordulós előrehozott választásokat írt ki június 30-ra és július 7-re, amelyeknek a felmérések szerint a legnagyobb esélyese a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (RN).

Több bevándorló hátterű labdarúgó is felszólalt Le Pen pártja ellen:

Ousmane Dembélé, a PSG játékosa :

„A franciaországi helyzetről… megkondulnak a vészharangok (…) Láttam, hogy minden második francia nem szavaz… mozgósítanunk kell, jönnek a törvényhozási választások”

Egy másik “francia” futballista is üzent a közelgő választásokkal kapcsolatban.

Marcus Thuram, a francia Vb-győztes Lilian Thuram fia is bekapcsolódott a politikába (Marine Le Pen pártja, a Nemzeti Tömörülés) ellen szólalt fel:

“A helyzet nagyon komoly. Mindenkinek el kell mondanunk, hogy menjen el szavazni, és naponta harcoljon azért, hogy az RN ne jusson hatalomra!”

Látjuk, hogy a szélsőségek a hatalom ajtaján kopogtatnak”

– mondta Mbappé, aki szerint a mostani választás a francia történelem meghatározó pillanata.

A Real Madridhoz nemrég aláíró támadó elsősorban a fiatalokhoz szólt. “Egy olyan generáció vagyunk, amely képes lehet változást elérni” – buzdította a fiatal franciákat a csapatkapitány, aki szerint most lehetőségük van formálni az országuk jövőjét.

Mbappé elmondta azt is, hogy szerinte ez a helyzet fontosabb, mint a hétfői, Ausztria elleni meccs az Eb csoportkörének első fordulójában. Hozzátette azt is, hogy a politika nem befolyásolja a francia válogatott esélyeit a kontinensviadalon.

Kylian Mbappé nem nevezett meg konkrét politikusokat vagy pártokat, szemben csapattársával, Marcus Thurammal, aki arról beszélt, hogy meg kell akadályozniuk, hogy a Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés hatalomra jusson. Korábban Dembélé és Thuram is felszólalt a választásokkal kapcsolatban.

A francia fociszövetség arra kérte a média munkatársait, hogy ne tegyenek fel a választásokkal kapcsolatos kérdéseket a játékosoknak, de közölték azt is, hogy tiszteletben tartják a szólásszabadságot.

“Szélsőjobbos” előretöréssel riogattak a ballibek – Megvalósult ez Európa szinten a választásokon?

Macron akkorát bukott, hogy feloszlatta a francia parlamentet

( Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)