Orosz atomtengeralattjáró Floridánál, amerikai Kubában

Képünk illusztráció.

Sokan kezdtek el riogatni azzal, hogy Oroszország atomtengeralattjárója megközelítette Floridát, pedig csak egy ártatlan látogatásról volt szó. Minden bizonnyal ugyanez lesz a helyzet annak kapcsán, hogy Kubában bukkant fel az amerikaiak egyik atomtengeralattjárója. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Pénteken a USS Helena nevű atom-tengeralattjáró tűnt fel a Guantanamói-öbölben, miután június 12-én négy orosz hadihajó horgonyzott le Havanna kikötőjében – közölte a CNN.

Az Egyesült Államok déli parancsnoksága X-en (Twitter) közzétett közleményében azt írja, hogy az USS Helena rutin kikötői látogatás miatt tartózkodik a Kubától bérelt amerikai katonai támaszponton, itt pedig tengerbiztonsági és nemzetvédelmi feladatot végez.

A CNN szerint az atom-tengeralattjárók mozgását ritkán hozzák nyilvánosságra. A Pentagon ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az orosz hadihajók kubai jelenléte nem fenyegeti az Egyesült Államok biztonságát. A haditengerészet rombolói és P-8-as vadászrepülőgépek is követik az orosz hajók mozgását, amik az USA keleti partjától délre haladnak.

Sabrina Singh, a Pentagon szóvivője szerint az oroszok rendszeresen tesznek hasonló haditengerészeti látogatásokat, és ahogy a korábbiakat, úgy ezt is nyomon követik. Hozzátette, mindig figyelni fogják az Egyesült Államok felségvizei közelében tartózkodó külföldi hajókat, akkor is, ha ezek nem jelentenek veszélyt az USA-ra.

Megvolt a parancsok átadása Pressman részéről a hazai LMBTQP-lobbistáknak?

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)