Kiengedték az antifa terrorista Ilaria Salist, hazamegy Olaszországba

Megválasztották Európai Parlamenti képviselőnek, így lekerült róla a kéz és lábbilincs, a házi őrizetből pedig hazatérhet Olaszországba az az antifa terrorista, aki 2023-ban a Becsület napján félholtra vert egy jobboldali fiatalt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ilaria Salis szabadlábra helyezési kérelmét magyar ügyvédje, Magyar György nyújtotta be közvetlenül azután, hogy az AVS európai parlamenti képviselőjévé választották, a ma napon pedig a rendőrség eltávolította elektronikus karkötőjét.

A 39 éves nő felhívta olaszországi ügyvédeit, Eugenio Loscót és Mauro Strainit, hogy tájékoztassa őket arról, hogy megkapta a magyar bíró végzését, amely felmenti őt a házi őrizetből.

Azonnal elhagyhatja Magyarországot

Ilaria Salis már vissza is térhet Olaszországba. 2023. február 11-én vették őrizetbe azzal a váddal, hogy bűnszövetkezet tagja volt, és részt vett két támadásban három jobboldali fiatal ellen Budapesten. Több mint 15 hónapig volt börtönben, mígnem az ügyvédei által benyújtott kérelemnek, hogy az előzetes letartóztatását házi őrizetben tölthesse le, helyt adtak.

A mentelmi jog csak abban az esetben jár Salis-nak, ha megválasztják képviselőnek, ami meg is történt. A terrorista mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezi a legfőbb ügyész, viszont ez kevésnek bizonyulhat, nagy valószínűséggel a nap végéig el is hagyja már az országot Salis és bottal üthetjük a nyomát a köztörvényes bűnözőnek.

Salist egyébként a Zöldek és a Baloldal Szövetsége (AVS) jelölte az EP-be. Több mint 160 ezer szavazatot kapott. A párt célja eleve az volt a jelöléssel, hogy Salist végre kiengedjék az előzetes letartóztatásból, ahova szerintük jogtalanul került.

Legfőbb ügyészi szintről fogják kezdeményezni Ilaria Salis mentelmi jogának felfüggesztését az EP-től

Ilaria Salis “választási programja”: harc a szélsőjobboldal ellen!

( Telex.hu és repubblica.it nyomán Szent Korona Rádió)