Izraeli túszokat kerestek a cionisták, több száz halott palesztin civil lett a vége

Négy túsz kimenekítéséért képesek voltak a cionisták több száz ártatlan civilt megölni egy menekülttáborban! Ez Izrael valódi arca. Egy parancsnok és egy kormánytag is lemondott Netanjahu népirtó politikája miatt. Egy izraeli TV csatornát pedig hónapokra blokkolnak, mert felszólaltak benne az igazság, vagyis a palesztinok mellett. Összefoglalónk a napokban történt eseményekről a gázai konfliktus kapcsán.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Legkevesebb 274 ember meghalt, 698-an pedig megsebesültek Izrael szombati légicsapásaiban a Gázai övezetben található Nuszeirát menekülttáborban – közölte a gázai egészségügyi minisztérium vasárnap.

Törökország vasárnap barbár támadásnak nevezte azt a szombati akciót, amelyben Izrael négy, októberben elhurcolt túsz kiszabadításáról számolt be.

„A legutóbbi barbár akcióval Izrael újabbal szaporította a Gázában elkövetett háborús bűnei számát”

– közölte a török külügyminisztérium, amely nem tett konkrét említést a túszmentésről.

Lemondott az izraeli hadosztályparancsnok

Október 7-ei kudarca miatt lemondott és bejelentette visszavonulását vasárnap annak az izraeli hadosztálynak a parancsnoka, amely a Gázai övezettel határos területek védelméért felelős.

Október 7-én teljes kudarcot vallottam legfontosabb feladatomban

– írta feletteseinek címzett levelében a 30 évi katonai szolgálatot maga mögött tudó Avi Rózenfeld dandártábornok.

Távozik Beni Ganz az izraeli kormányból

Beni Ganz, a Nemzeti Tábor nevű centrista párt elnöke vasárnap bejelentette távozását az izraeli vészhelyzeti hadikabinetből, és előrehozott választásra szólított fel.

Továbbá felszólította Netanjahut, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt a Joe Biden amerikai elnök által ismertetett fegyverszüneti és fogolycsere-kezdeményezés sikeréért.

Beni Ganz úgy fogalmazott, hogy októberben azért lépett be pártjával a vészhelyzeti egységkormányba, mert a Hamász támadása után szükség volt a nemzeti egységre. Mint fogalmazott, nem a politikai közösség, hanem a sorsközösség okán tették. Viszont csalódottságát fejezte ki az izraeli elnök lépései miatt és beszédében azzal vádolta a kormányt, hogy politikai okokból nem hoz meg bizonyos szükséges stratégiai döntéseket.

Izrael 45 nappal meghosszabbította az al-Dzsazíra betiltását

Az izraeli hírközlési hatóság 45 nappal meghosszabbította az al-Dzsazíra katari székhelyű pánarab hírtelevízió betiltását, miután a kormány vasárnap megvádolta, hogy összeköttetésben vannak a Hamásszal és őket éltetik.

Egy tel-avivi bíróság a múlt héten helybenhagyta az első, 35 napos tilalmat amelyet a kormány nemzetbiztonsági okokkal indokolt, és amely szombaton járt le.

Az al-Dzsazíra a bíróságon azzal érvelt, hogy nem bátorított erőszakra vagy terrorizmusra, és a betiltás aránytalan

– derül ki a bírósági iratokból. A csatorna, amely bírálta Izrael gázai hadműveleteit, közölte, hogy fellebbezni készül a betiltás meghosszabbítása ellen. A hírtelevízió kábeles, illetve műholdas adásait, továbbá a weboldalait továbbra is blokkolják – közölte az izraeli hírközlési minisztérium. Az izraeli hatóságok május 5-én razziát tartottak a jeruzsálemi szállodai szobában, amelyben az al-Dzsazíra irodája volt, és közölték, hogy a gázai háború idejére felfüggesztik a működését.

Úgy tűnik a cionista kormány továbbra sem tűri, ha kimondják az igazságot, főleg ha a saját népe az, aki ezt teszi.

Menekülttábor közepén lévő iskolát bombázott Izrael

Izrael légicsapást mért egy gázai menekülttáborra, sokan meghaltak, köztük gyerekek

Izrael akadályozza a médiát: elkobozták az AP hírügynökség felszerelését a Gázai övezetben

(Hirado.hu és Nool.hu  nyomán Szent Korona Rádió)