Az utolsó Hamász-csapás a harcok újrakezdése előtt: “minden jó volt, az emberek nagyon kedvesek”

Hazatért az október 7-i támadásban a Gázai övezetbe hurcolt izraeli civilek hetedik csoportja – jelentette a helyi média csütörtökön.

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Csütörtökön már délután átadott a Hamász ötvenöt napos fogság után az övezet északi részében egy huszonegy és egy negyvenéves nőt a vöröskereszt képviselőinek. A további hat izraeli női és gyermek túszt csak órákkal később láthatták viszont szerettei.

A tűzszünet hetedik napján hazatérhetett Izraelbe két beduin tizenéves, egy testvérpár, akik családjuk több, továbbra is a Hamász fogságában maradt férfi tagjával együtt az egyik kibucban dolgoztak a “fekete szombaton”.

Kiszabadult mellettük négy fiatal nő, a Nir Óz kibuc több női tagja, köztük a Szoroka kórház egyik nővére, s olyan nő is, aki csak barátjával a kibucba látogatott október 7-én. A zenei fesztivál több elrabolt résztvevője is hazatérhetett.

Visszatérésük után még mintegy száznegyven izraeli túszt tart fogságban a Hamász, írja az MTI.

Az utolsó hamászos videók a háború folytatása előtt:

Az alábbi videón látható lány volt az első túszos Hamász-videó szereplője – össze lehet hasonlítani az akkori állapotát a mostanival közel két havi föld alatti fogság után: kisimult arc, frissen mosott haj, jó ruha stb., miközben a palesztinok többsége éhezik, és vize sincs – ha életben van még egyáltalán.

Ölelkezve, boldogan búcsúznak a Hamásztól a szabadon engedett izraeli túszok

Gázában mindenki “megsemmisítéséről” énekelnek az izraeli gyerekek

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)