Toroczkai: maradéktalanul sikerült elérni a célokat, most kezdődik az igazi küzdelem

Toroczkai László a rakéták begyújtását ígéri. A Mi Hazánk megkerülhetetlen erő lett, vidéken pedig  második erőként szerepeltek. Feladatokat is megszabott a párt vezetője.

Kövesd Telegram csatornánkat
Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Több mint másfél órát csúszva az eredetileg ígért időponthoz képest, végül éjfél előtt nem sokkal kezdte meg sajtótájékoztatóját Toroczkai László, aki először megköszönte a párt tagságának a munkát, valamint „azon honfitársaink százezreinek, akik a Mi Hazánkra adták a szavazatukat”. Szerinte a teljesítményt az mutatja igazán, hogy ezt ellenszélben érték el, hiszen „egészen példátlan volt az az elhallgatás, cenzúra és lejáratás”, amit a pártjukkal szemben végbevittek, és amiről hétfőn Orbán Viktort is szándékozik majd kérdezni.

Toroczkai szerint pár dolog világosan látszik a még nem százszázalékos eredményekből is. A legfontosabb, hogy négy politikai erő maradt állva: a Fidesz-KDNP, a Tisza Párt, a DK-Párbeszéd-MSZP szövetség és a Mi Hazánk. Az összes többi párt szerinte megsemmisült, tehát ez a négy politikai erő fogja eldönteni, merre tart Magyarország. A pártelnök kijelentette, hogy a mai választáson a kitűzött céljaikat maradéktalanul elérték, ugyanis bejutottak az Európai Parlamentbe is a magyar Parlament után. Szerinte a két EP-mandátum se lehetetlen, de az egy már biztosnak tűnik az eredmények alapján.

Toroczkai az eredményekből azt olvasta ki, hogy a Mi Hazánk vidéken már a második legerősebb politikai erő, és az országban mindenhol megkerülhetetlen erővé váltak. Az a feladat vár ránk, hogy a budapestiek számára is érthetővé tegyék a politikai elképzeléseiket – mondta, megköszönve főpolgármester-jelöltjüknek, Grundtner Andrásnak is a munkát. Emellett két fontos feladatot tűzött ki a párt elé: Az egyik, hogy valószínűleg utazniuk kell Brüsszelbe, hogy a nemzetközi szövetségeseikkel megkezdjék a tárgyalásokat, akik szintén bejutottak az EP-be. Ezek közül kiemelte az AfD-t, amely szerinte a közeljövőben akár Németországot is irányíthatja majd.

A másik: óriási munka vár a párt tagságára, mert a mostani választáson megsemmisült pártok támogatóit is meg kell győzni a saját víziójukról. A Mi Hazánk Mozgalomnak most olyan rakétákat kell begyújtania, amilyet még nem látott Magyarország – mondta, hozzátéve, hogy egy-két nap pihenés belefér, de utána hatalmas munka jön, mert most kezdődik csak az igazi küzdelem.

(Kuruc.info)

Nyert-e Orosz Mihály Zoltán, Gyuricza László, László Attila?! Összeszedtük az érdekesebb településeket