Újra Franciaországba látogat Zelenszkij

Emmanuel Macron francia elnök a június 6-án esedékes normandiai partraszállás  emléknapjára meghívta az Elysée-palotába Vlagyimir Zelenszkijt, bár közben  Ukrajnában inkább az oroszok fognak majd partraszállni a Dnyeper túlpartján.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A bejelentést az Elysée-palota tette – jelentette az AFP hírügynökség.

Macron a rezidenciáján fogadja Zelenszkijt, hogy megvitassák „Ukrajna szükségleteit” – közölte a francia elnöki hivatal.

„Egy olyan időszakban, amikor az orosz csapások folyamatosan fokozódnak a frontvonal és az energetikai infrastruktúra mentén, a két elnök megvitatja a helyszíni helyzetet és Ukrajna szükségleteit” – közölték ott.

A megbeszélések egyebek mellett „folytatása lesz az Ukrajna támogatására február 26-án a Champs-Elysées-n tartott konferenciának”, amelyen Macron először engedte meg annak lehetőségét, hogy nyugati csapatokat küldjenek Kijev megsegítésére.

Korábban a média azt állította, hogy Macron európai koalíciót akar létrehozni az Ukrajnában dolgozó katonai kiképzőkből. Az erről szóló konzultációkat fel akarták gyorsítani, hogy az erre vonatkozó nyilatkozat Zelenszkij június 6-7-i franciaországi látogatása során hangozhasson el.

A német hírszerzés szerint Ukrajna “jelentős területi veszteségeket fog elszenvedni”

Zelenszkij újabb ötlettel állt elő, hogy miként tudná belerángatni a háborúba a NATO-t

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)