Letartóztatták az egyik orosz LMBTQP szervezet vezetőjét

Oroszország egyre határozottabban lép fel az LMBTQP agymosás ellen, most Szamara városában rohamozták meg a rendőrök egy LMBTQP aktivista otthonát, miután szélsőséges szervezettel való kapcsolata miatt vizsgálatot indítottak ellene. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Artyom Fokint, az Irida nevű helyi LMBTQP szervezet vezetőjét őrizetbe vették és bevitték a rendőrségre kihallgatni. 2022 decemberében az Iridát külföldi ügynöknek nyilvánították a hatóságok. Oroszország később szélsőséges szervezetnek nyilvánította az LMBTQP mozgalmat, sőt a terrorszervezetek listájára is felvette.

Fokint az a Timur Bulatov jelentette fel a rendőrségen, aki azzal vált ismertté, hogy buzi és feminista propagandisták felkutatásában segít a hatsóságoknak.

Bulatov a Telegram-csatornáján azt írta, hogy a rendőrség perverziókat népszerűsítő irodalmat és Fokin „bűnözői közösségét” részletező dokumentumokat foglalt le, és hogy az Irida más tagjait is azonosították, és vizsgálatot indítanak ellenük.

Oroszországban gőzerővel folyik az LMBTQP propaganda megfékezése, és minden olyan tartalom eltávolítása, amely valamilyen módon kapcsolódik a témához. 18+ karikás lett például az Én kicsi pónim című rajzfilmsorozat, a rendőrök razziáznak a buzibárokban, valamint „LMBTQP-propaganda” miatt a Duolingo app betiltását is tervezik.

Oda ahová való – Oroszország a terrorszervezetek listájára tette az LMBTQP mozgalmat

Vádat emeltek egy oroszországi éjszakai klub ellen szélsőséges LMBTQP tevékenység miatt

(Humen Online yomán Szent Korona Rádió)