Sötétzöld agymenés: a csirkék levágása egy második “náci holokauszt”

Bóday Pál és szervezetének korábban is volt már életszerűtlen felszólalása a sötétzöld őrület mellett, akkor a vágóhidakat és állattenyésztőket akarták ellehetetleníteni. Most több állatvédő szervezettel együtt – köztük a Szurkolók az állatokért mozgalommal – már a reklámjaikat is kitiltanák a piacról, számolt be a media1.hu.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Azt követeli több magyarországi állatvédő szervezet, hogy a magyar Országgyűlés változtassa meg a reklámtörvényt és a továbbiakban a vágóhidak, húsüzemek és minden olyan cég, amelyek állatok halálából vagy kihasználásából profitálnak, ne reklámozhassák termékeiket boldog állatokkal és olyan szlogenekkel, mintha azok örülnének annak, hogy levágják őket, illetve mintha a vágóhíd egyenlő lenne egy SPA-val. Az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) fellépését is szorgalmazzák az ügyben.

Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke a Media1-nek szerdán elmondta: ízléstelen és megtévesztő, ahogyan egyes cégek, köztük a Master Good nevű húsüzem a lemészárolt állatokból készült „termékeit” népszerűsíti. Ezek a reklámok boldog, mosolygós állatokat ábrázolnak, azt a hamis látszatot keltve, mintha az állatok örülnének annak, hogy meggyilkolják őket. Bóday azt mondta, az még jobban megdöbbentette, amikor meglátta, hogy a Master Good a reklámkampányában nem csak vidám állatokat ábrázol, de a következőket hirdeti:

A vágóhíd nem egy wellness, hanem ott állatok millióit gyilkolják meg

– mondta felháborodottan az eszement “állatvédő”.

Bóday azt mondta, az ilyen reklámozást folytató húsüzemek szerinte becsapják a vásárlókat az extra profit érdekében. A Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke Isaak Bashevis Singer, Nobel-díjas lengyel-amerikai író mondására emlékeztetett, mely szerint

„az emberiség minden viselt dolgát egyetlen képletbe foglalhatjuk össze: emberek azt tették az állatokkal, amit a nácik tettek a zsidókkal.”

Bóday kijelentette, hogy a Master Good tulajdonképpen hasonlót tesz az állatos reklámjaival, mint a Náci Németországban a Holocaust idején az SS propagandistái, akik a sajtóban igyekeztek azt a látszatot kelteni egyes koncentrációs táborokról, mintha ott medencéket építenének a zsidók számára, miközben valójában ott halálkamrába küldték őket, a medencék pedig nem az oda kényszerből elhurcolt zsidók jólétét szolgálták.

„Fel kell lépni az ilyen gyalázatos reklámok ellen”

Bóday szerint ízléstelenség és a Magyar Reklámetikai Kódex tartalmával is ellentétes lehet, amikor egyes cégek azt a látszatot keltik hirdetéseikben, hogy az állatoknak a nagyüzemi állattartó telepeken tényleg olyan jó dolga van, akár egy wellnessben, miközben valójában állatok milliót küldik a vágóhídra – egységnyi idő alatt lehetőleg minél többet, hogy az év végén a profit minél magasabb legyen.

A Macskaárvaház Alapítvány vezetője szerint

„a Master Good és a többi hasonló cég az efféle reklámokkal még halálukban is meggyalázza a csirkéket, ezeket a rendkívül kedves, értelmes, ragaszkodó szerethető állatokat”.

Kíváncsiak lennénk, hogy a meggyilkolt emberi magzatokért is ugyanilyen határozottsággal kiállna-e, vagy csak az őrült elméleteit próbálja ráerőltetni a magyar társadalomra (sajnos egyre nagyobb sikerrel).

Bódaynak nem volt elég ennyi hiszti, követeli, hogy foglalkozzon ezzel az Országgyűlés. Szerinte, ha módosítanák a reklámtörvényt és abban külön is megtiltanák, hogy minden olyan cég, amelyek állatok lemészárlásából vagy más módon történő kihasználásából profitál, ne reklámozhassa a „termékeit” boldog állatokat ábrázoló illusztrációkkal és szlogenekkel…

Hozzátette: a Macskaárvaház Alapítvány és több más állatvédelmi szervezet, köztük a Szurkolók az állatokért mozgalom összefogtak és az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) fellépését is szeretnék elérni az efféle reklámok ellen, hogy legalább erkölcsileg marasztalják el a céget, a reklámipar ne fogadjon be ilyen hirdetéseket.

Bizonyára ezeknek az ál-zöld, ál-állatvédőknek sincsen jobb dolguk, ha már ilyen hatalmas baromságokat találnak ki. Az az ő dolguk, ha saját elhatározásból, négy fal között nem esznek húst, de ilyen őrült, zaklató módon ráerőltetni másokra az elméleteiket, illetve ellehetetleníteni az állattenyésztőket, inkább vet fel erkölcsi és jogi kérdéseket, mint hogy megsajnáljuk a csirkét a vasárnapi ebéd közben.

Végszónak a kurátor arról beszélt, miszerint nem csupán a fogyasztók átverése, de a minimális könyörületesség, a végtisztesség erkölcstelen, embertelen megtagadását is jelentik ezek a reklámok azoknak az állatoknak a milliárdjaitól, akik szörnyű kínok között leélt életüket, vágóhidakon meggyilkolva végzik.

Holott pont azt hirdetik a cégek, hogy igenis jó létben tartják a csirkéket. Sajnos a komor igazság az, hogy az ilyen őrültek ellen nincs mit tenni, pontosabban tehet az ember bármit, (ha épp alkalmazkodni akarna hozzájuk) nekik úgyse lesz soha semmi jó. Előállnak újabb és újabb őrült ötletekkel majd.

Pár éve, mikor megjelentek az első komolyabb ál-zöld termékek a műhúsokkal teli szendvicsekkel, még csak nevettünk: mi lesz a következő lépés? Nem tarthatunk tyúkot? Nem vághatunk malacot?

Pár év kellett csak, és bizony lassan itt tartunk, fokozatosan jönnek a szabályozások, tiltások...

A sötétzöld őrület elérte a magyar “nemzeti oldalt” is?

Nyugati állatvédelem – Ne szenvedjenek tovább a lovacskás körhinták, cseréljük le őket!

(Media1.hu nyomán Szent Korona Rádió)