Ferenc pápa: Túl sok buzeráns van már az egyházban

Szabadfordításban, és dióhéjban a címben szereplő szavak adták a lényegét Ferenc pápa egyik kijelentésének, melyet az olasz püspökök előtt tett. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ferenc pápa merész kijelentést tett az püspökök előtt, ugyanis a PC szemlélet szerint sértő rágalmakkal azt mondta, hogy a homoszexuális férfiakat nem szabad felvenni az egyházi szemináriumokra, mert már így is „túl sok” a  homoszexuális tevékenység.

A pápa a vatikáni püspöki konferencián egy zárt ajtók mellett tartott ülésen azt mondta, hogy a homoszexuális férfiakat nem szabad beengedni a főiskolákra, hogy papnak készüljenek – írja az olasz sajtó.

Az Adnkronos olasz hírügynökség forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a pápa a beszédben azt mondta: “Nézze: már most is van egy olyan “frociaggine” (magyarul: buzeráns) légkör körülöttünk, ami nem tesz jót. Ott van a homoszexualitás mai kultúrája, különös tekintettel azokra, akik homoszexuális irányultságúak, jobb nekik, ha nem veszik fel őket [a szemináriumba]”.

A megjegyzést “hitetlenkedő nevetés” fogadta, mondták a püspökök a Corriere della Sera című napilapnak. Egyesek szerint a pápa – akinek az olasz a második nyelve – őszinte hibája volt, és “nem tudta”, hogy a szó mennyire sértő.

A megjegyzések, amelyek úgy tűnik, hogy ellentétesek a szemináriumok felvételi szabályainak módosítására tett közelmúltbeli lépésekkel, az egyházban egyeseket meglepett, mivel Ferenc arról ismert, hogy elődeinél liberálisabb álláspontot képvisel az LMBTQP-jogok tekintetében.

Ferenc pápa: Nem engedélyeztem, hogy megáldják a homokos párokat

Ferenc pápa felszólalt az abortusz és a genderindeológia népszerűsítése ellen

(Dailymail nyomán Szent Korona Rádió)