Ferenc pápa: Nem engedélyeztem, hogy megáldják a homokos párokat

Ferenc pápa a 60 Minutes műsorvezetőjének rámutatott arra, hogy nem engedélyezte a homoszexuális párkapcsolatok megáldását 2023-ban.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Interjút adott a 60 Minutes című, CBS csatornán futó amerikai műsornak Ferenc pápa; a beszélgetés május 19-én került adásba. Az adásban szóba került a Fiducia supplicans, a Hittani Kongregáció 2023-ban kiadott iránymutatása, amelyet sokan úgy értelmeztek, hogy az engedélyezi a melegpárok megáldását liturgián kívül, mások viszont a melegpárok tagjainak egyenkénti megáldásának lehetőségét olvasták ki belőle.

A 60 Minutes riportere, Norah O’Donnell egy ponton azt kérdezte a szentatyától: „Tavaly úgy döntöttetek, hogy megengedik a katolikus papoknak, hogy megáldják az azonos nemű párokat. Ez nagy változás. Miért?”

Ferenc pápa úgy fogalmazott a 60 Minutes-nak:

„Nem, amit megengedtem, az nem az volt, hogy megáldják a párkapcsolatot. Ezt nem lehet megtenni, mert ez nem szentség.

Nem tudom megtenni. Az Úr rendelkezett így. De hogy minden embert megáldjunk, igen. Az áldás mindenkié. Mindenkinek. De a homoszexuális jellegű párkapcsolatok megáldása ellentétes a létező joggal, az egyház törvényével. De hogy minden embert megáldjunk, miért ne? Az áldás mindenkié. Néhány embert ez megbotránkozott. De miért? Mindenkié! Mindenkié!” – idézi a pápát a FoxNews.

Isteni tervbe való beavatkozás – A pápa szerint bűn a nemátalakítás, a béranyaság, az abortusz és az eutanázia

Már megint mit mondott Ferenc pápa?

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)