Ferenc pápa felszólalt az abortusz és a genderindeológia népszerűsítése ellen

A pápa újév napján nemzetközi diplomatákat fogadott a Vatikánban. Nekik tartott beszédében bírálta a nyugati országokat és az ENSZ-t a gender ideológia és az abortusz népszerűsítése miatt. A liberális országok, ha liberálisnak vallják magukat, akkor ne sértsék meg az emberek szabadságjogait, úgy mint a szabad vallásgyakorlathoz való jogot, véli a pápa. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A nagyköveteknek elmondta, hogy az oktatásban szükség van “a személy iránti tisztelet kimutatására, és tisztelni annak természetes fizionómiáját. Nem szabad (a gyerekekre) rákényszeríteni egy új, zavaros emberi lény vízióját”. Ezzel a kijelentéssel egyértelműen utalt a gender-ideológiára, amelyet most ilyen módon oktatnak a nyugati iskolákban, ahol azt tanítják a gyerekeknek, hogy a nemük nem állandó, csak a születésük után kijelölnek számukra egy nemet. Eszerint az is előfordulhat, hogy egy baba rossz testbe születik.

Ferenc pápa elsősorban a háborúról és a jelenlegi nemzetközi konfliktusokról beszélt, de kitért a gender-ideológiára és az abortuszra is. Elmondta: békére van szükség. Ugyanakkor hozzátette,

“a békéhez elsősorban az életet kell megvédeni. Ez manapság nem csak a háborúk, az éhség, vagy a járványok miatt van veszélyben, de legtöbbször már az anya méhében, azzal, hogy az úgynevezett ‘abortuszhoz való jogot’ népszerűsítik a világban. Senki sem állíthatja, hogy joga van dönteni egy másik ember élete fölött, különösen, ha az a másik ember ilyen védtelen és kiszolgáltatott”

– jelentette ki, majd arra kérte a kormányokat, hogy védjék “a leggyengébbek jogait és vegyék fel a harcot az ‘eldobó’ kultúra ellen, amely tragikus módon a betegeket és az időseket is célozza”.

A szentatya úgy látja, ez a trend veszélyesen közelít afelé, hogy „egy ideológiai totalitarianizmus alakuljon ki, amely elutasításra buzdít azokkal szemben, akik nem értenek egyet egyes haladónak kikiáltott állásponttal”. A pápa ezt arra reagálva mondta, hogy egyes ENSZ emberjogi szakértők az abortusz és a gender-ideológia kritikusainak a megbüntetését szorgalmazták.

Ferenc pápa azt is nehezményezte, hogy

“egyre több forrást fordítanak az ideológiai gyarmatosításra, különösen a szegényebb országok esetében, és a gazdasági segélynyújtás közvetlenül az ideológiák elfogadásának feltételéhez kötötték”.

Úgy látja, az ENSZ rendszerén belül reformokra van szükség, hogy az valóban minden nép szükségleteit és értékeit képviselje, és mellőzzék az olyan eljárásokat, amelyek néhányakat a többiek kárára előtérbe helyeznek.

A pápa arra is felhívta a figyelmet, hogy véget kell vetni a keresztényüldözésnek és hangsúlyozta: a vallásszabadság nem korlátozódhat az imádság szabadságára. Azt mondta, minden embert meg kell, hogy illessen a jog,

“hogy saját lelkiismerete szerint cselekedjen a közszférában, valamint szakmája gyakorlása közben is.”

Továbbá hangsúlyozta, hogy téves felfogás a vallást hibáztatni az emberiség konfliktusaiért és hozzátette: a kereszténység a békét képviseli, azáltal, hogy támogatja a párbeszédet és az erényes gyakorlását.

Sajnálatát fejezte ki aziránt is, hogy egyre kevesebben lépnek a házasság kötelékébe és mondanak igent a gyermekáldásra.

“Sajnos egyre inkább tanúi lehetünk az élettől való félelemnek, ami sok helyen a jövőtől való aggodalomban és a családalapítási és gyermekvállalási nehézségekben mutatkozik meg”

– mondta.

Kiemelte, hogy Olaszországban a csökkenő születésszámok veszélyeztetik a jövő társadalmát és arra bíztatta az olaszokat, hogy merítsenek erőt vallási és kulturális gyökereikből.

Nem hívták meg Joe Bident Benedek pápa temetésére

Buzilobbit támogat a pápa? Vagy csak megint kiforgatták a szavait?

(Vasárnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)