Digitális diktatúra – a brit iskolák leszerelik az analóg órákat, mert a gyerekek nem tudják olvasni az időt

Ahelyett hogy jobban odafigyelnének, hogy megtanítsák a gyerekeket leolvasni a hagyományos analóg óráról az időt, inkább egyre több iskolában szerelik le őket az Egyesült Királyságban.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A 24.hu információi szerint minderre azért kerül egyre több iskolában sor, mert a gyerekek egész egyszerűen már nem tudják leolvasni egy hagyományos óráról a pontos időt. Az Iskolai és Egyetemi Vezetők Társaságának (ASCL) titkára, Malcolm Trobe szerint a 18 évesnél fiatalabb diákok zömének komoly gondot okoz a kis- és nagymutatós változat értelmezése.

„Ahhoz vannak hozzászokva, hogy mindenhol digitálisan látják az időt: a telefonon, a számítógépen, nem csoda tehát, hogy azt várják, hogy az időt mindenhol így fogják megjeleníteni.”

– vélekedik a szakember.

A testület szerint az analóg órák csak felesleges stresszt okoznak a diákok számára, és mivel a tanároknak is az a céljuk, hogy a gyerek nyugodtan végig ülje az órát, több iskolában is úgy döntöttek, hogy leszerelik őket, ugyanis azok csak még több frusztrációt keltenek a diákokban.

Egyszerűen ijesztő, hogy iskolás gyerekek ennyire értetlenül álljanak egy óra előtt és még csak a közelébe sincsenek a helyes megoldásnak. Aki szerint a digitalizáció “fejlődés” lenne, itt az ékes példája az ellenkezőjének!

A digitális kütyüknek azonban sajnálatos módon nem ez az egyetlen nem várt mellékhatásuk:

„Sok kisdiák számára az is egyre nehezebb, hogy megtanulja a toll és a ceruza használatát. Tabletezés és mobilozás közben egyszerűen nem sajátítják el azokat a mozdulatokat, amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy később rendesen használni tudják a ceruzát vagy a tollat.”

– vélekednek az intézmény dolgozói, akik szerint a papírra történő írás évtizedeken belül teljesen eltűnhet az emberiség eszköztárából.

A digitális diktatúra hívői örülhetnek: további 30 BKK automata tiltja le a készpénzes fizetést

Úton a digitális diktatúra felé: Február elején jelenik meg az Apple méregdrága kevert valóságos szemüvege

Digitalizáció: Az orvos nem tudott belépni a számítógépbe, nem volt ellátás a fulladó kisfiúnak

(Femzine.com nyomán Szent Korona Rádió)