Digitalizáció: Az orvos nem tudott belépni a számítógépbe, nem volt ellátás a fulladó kisfiúnak

Nem volt asszisztens a váci orvosi ügyeleten, ezért csak a városi kórház gyerekosztályán kapott ellátást egy fulladó kisfiú március 15-én reggel, mondták el a gyerek szülei az RTL Híradónak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az apa szerint az orvos nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe, ezért kellett máshová fordulniuk. A mentőszolgálat szerint az asszisztens csak késett, és az orvosok egyedül is képesek használni az informatikai rendszert. A Magyar Orvosi Kamara szerint azonban a jelenlegi szoftver akadályozza a munkát.

Pest megyében február 1-től mindössze 3 házi gyermekorvosi ügyelet működik, az egyik a váci kórházban. Március 15-én reggel oda vittek be szülei egy kétéves, fulladó gyereket.

Reggel 8-kor, amikor megérkeztünk, akkor azt tapasztaltuk, a doktornő már ott van, viszont nincsen asszisztens és asszisztens hiányában nem tudott semmit sem csinálni

– mondta az apa a Híradónak. Szerinte az orvos azért nem kezdett el időben ügyelni, mert egyedül nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe. A mentőszolgálattól 45 percen keresztül hiába próbáltak telefonos segítséget kérni.

Végül a doktornő megvizsgálta a gyerekünket, de onnan továbblépni nem tudott, vényköteles gyógyszert nem tudott felírni, a rendszerbe se lépett be, papír alapon rögzítette, hogy mi volt.

– tette hozzá az apa.

A mentőszolgálat a Híradónak azt mondta, az aznapi nővér „elnézte a beosztását, késett, így 9 órára ért be”. Hozzátették: a számítógépes rendszerbe az ügyeletes orvos „magától is képes belépni, nem szükséges hozzá asszisztencia”.

Az adókat is csökkentik akkor ugye?! Kivonul az egészségügyből az állam

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)