Erőszakos sorozás Harkovból

Tamás a Krímből című vlogon került közzétételre egy videó, melyen egy újabb erőszakos sorozás látható. Alább a blogon megjelent bejegyzés olvasható. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az agresszív ukrán mozgósítás szemmel láthatóan a társadalom alap fundamentumát rombolja le. Egy friss videó tökéletes példája annak, hogy mi történik keleti szomszédunknál.

A videó – bár nem harctéri – csak erősebb idegzetű olvasóinknak ajánlott. Az első másodpercektől látható, amint az ukrán területi toborzási központ tagja egy nővel ordibál az utcán. A nő feltehetően a férfiak elhurcolása ellen emelte fel szavát, de ezt egy olyan “demokratikus” ország, mint Ukrajna, egészen biztosan nem nézheti jó szemmel. Szabad véleménynyilvánítás nincs!
A területi toborzási központ tagja szemmel láthatóan fenyegetőleg lép fel egy kb. 155 cm magasságú nő ellen, akit emberek csoportosulása és két rendőr (!) vesz körül. A nőt kurvának nevezi, majd kézitusába keveredik egy járókelővel, akit többször megüt, majd rugdosni próbál.

A háttérben jól látható módon több toborzó gépfegyverrel (!) mászkál és követi az eseményeket, miközben egy 2-3 éves kislány szalad el a konfliktusba keveredett emberektől.

A videó azért döbbenetes, mert ez egy harkovi parkban, civil területen történik! Látható, hogy idősek és nők ellen irányul az agresszió, a társadalom minden szeletére ki kívánják terjeszteni az elnyomást. Tipikus diktatórikus tempó ez, ilyet Európában évtizedek óta nem lehetett látni. Ilyet afrikai diktátorok országaiban látni, akik katonai közigazgatással tartják fenn az általuk megálmodott “rendet” és minden erejükkel elnyomják az társadalom érdekeit.

Két tényállásra hívnám fel a figyelmet a videóval és az esettel kapcsolatban:

  1. Miért van szükség gépfegyveres katonai alakulatokra civilek ellen Ukrajnában? A kérdés persze költői. A kijevi vezetés társadalmi elfogadottsága immáron 17% (!), soha nem volt ilyen alacsony. Meg kell mutatni a népnek, hogy itt katonai erővel is fenntartják a “demokráciát”.
  2. A katonai diktatúra olyan erőteljes, hogy már a rendőrök sem mernek érdemben beavatkozni egy civileket ért támadásba! Szemmel láthatóan passzív résztvevői egy verekedésnek és egyáltalán nem tudják uralni és kontrollálni a helyzetet.

Akinek eddig kétsége volt a kijevi vezetés diktatórikus mivoltáról, az talán vonja le a videó következtetéseit és döntse el, hogy ez egy demokratikus államban megtörténhet-e?

(Tamás a Krímből nyomán Szent Korona Rádió)