Titkos tárgyalásra készül Zelenszkij és Putyin?

Londonban az a hír járja, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő titkos találkozón egyeztethet országaik kapcsolatának jövőjéről.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az Egyesült Királyságban az a pletyka terjed, hogy Vlagymir Putyin orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő hamarosan találkozik egymással – mondta Tim Cross nyugalmazott dandártábornok a Times Radiónak adott interjújában. Erre késztetheti az orosz elnököt, hogy ha a londoni kormányhoz hasonlóan Ukrajna más nyugati szövetségesei is nyíltan kijelentik, hogy nincs kifogásuk az ellen, ha az ukrán hadsereg a náluk készült fegyverekkel Oroszországon belüli célpontokat támad.

A találkozó titokban történhet talán valamelyik észak-európai országban.

Hszi Csin-ping kínai államfő vélhetően egyetlen feltételt szab azért, hogy Kína informálisan támogassa Oroszországot, nevezetesen azt, hogy az orosz hadsereg ne vessen be atomfegyvert az Ukrajna ellen vívott háborújában – mondta Rana Mitter az USA és az ázsiai országok kapcsolatával foglalkozó egyetemi professzor. Szerinte ez lehet az a visszatartó erő, ami visszafogja Vlagyimir Putyint, hogy parancsot adjon taktikai atomfegyver használatára.

Egyre kritikusabban működik az energiainfrastruktúra Ukrajnában?

Érkeznek a “megváltó” F-16-osok Ukrajnába

(KárpátHír nyomán Szent Korona Rádió)