A zsidók tagadják, hogy közük lett volna az iráni elnök halálához

Ahogy korábban is megírtuk, Ebrahim Raiszi iráni elnök vasárnap helikopterbalesetet szenvedett. Hétfő reggel bejelentett halála után folyamatosan érkeznek a nemzetközi politikai élet szereplőinek reakciói. Emellett az iráni média nyilvánosságra hozta a helikopter-baleset pontos helyét és a tisztviselők neveit, akik a két vezető mellett a helikopteren utaztak. A személyzet és testőrség tagjainak nevét egyelőre homály fedi.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ebrahim Raiszi iráni elnök vasárnap szenvedett helikopter-balesetet. A gép roncsait megtalálták, túlélőket viszont nem, így a vele utazó Hosszein Amir-Abdollahin iráni külügyminiszter is a halottak között van.

Az IRNA állami hírügynökség szerint az elnökön és a külügyminiszteren kívül a fedélzeten volt Mohammed Ali Ale-Hashem ajatollah, Tabriz városának pénteki imádságának imámja és Malek Rahmati tábornok, Kelet-Azerbajdzsán iráni tartományának kormányzója is.

Az elnök védelmi egységének parancsnoka, Sardar Seyed Mehdi Mouszavi szintén meghalt. Ismeretlen számú testőr és a helikopter személyzete, akiket még pontosan nem neveztek meg, szintén meghaltak.

iráni térkép

Az IRNA megosztott egy térképet is a helyszínről, amely a hegyvidéki Kelet-Azerbajdzsán tartományban található, mindössze néhány kilométerre Tavil falutól.

Érkeznek a reakciók az elnök halálára

Izraelnek semmilyen módon nem volt köze Ebrahim Raiszi iráni elnök és külügyminisztere, Hosszein Amir-Abdollahian halálához – közölte egy tisztviselő a Reuters hírügynökséggel.

Nem mi voltunk

– mondta a névtelenséget kérő tisztviselő. Jelenleg minden jel arra mutat, hogy a helikopter a rossz időjárás és a rossz látási viszonyok miatt zuhant le, de természetesen mindent fenntartásokkal kell kezelni, amit Izrael állít.

Életét vesztette az iráni elnök a helikopterbalesetben

Raisi iráni elnök helikopterbalesetet szenvedett – nagy erőkkel keresik őt

(Index nyomán Szent Korona Rádió)