Évekig ült fegyházban Magyar Péter jobbkeze – Jövőre szabadulhat a milliárdos csalássorozat főkolomposa

Hónapok kérdése és elhagyhatja a fegyházat Magyar Péter bizalmasának, S. Máriának a bűntársa, aki egy egész országot behálózó, sokmilliárdos kárt okozó bűnszervezet vezetője volt. Az ügyben indult eljárás iratai szerint a nő és a bűnbanda irányítója szoros kapcsolatban álltak egymással.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Sájer Mária Judit nemrég jött ki a legsúlyosabb büntetésvégrehajtási intézményből, a fegyházból, ahova egy bűnszervezet fontos tagjaként 1200 ember meglopásáért, gátlástalan átveréséért került.

Szabadulása után Magyar Péter legközelebbi munkatársaként találta meg számítását. Nemcsak gazdasági vezető, ő irányítja Magyar Péter titkárságát is.

– írta a Metropol.

Magyar Péter embere éveken át egy piramisjátékot üzemeltető banda tagjaként csalt, lopott és hamisított nyugdíjasok százait is gátlás nélkül meglopva.  Bűntársaival nyolcmilliárd forintot tüntettek el, az összeg jelentős része azóta sem került elő. Körülbelül hétmilliárd forintot sikerült elrejteniük a hatóságok elől.

Az ügy érdekessége, hogy az elítélt bűnöző Vogel Evelynnek, Magyar élettársának az édesanyja, akit a „baloldal messiása” sok nyilvános szereplésére magával visz – derítette ki a Metropol. A négy évet fegyházban letöltő, nemrég szabadult Sájer a legszűkebb stábba tartozik, mint például Nagy Ervin. Ő kezeli a számlákat, fizeti a beszállítókat, színpadi technikát, testőröket, irányítja, kezeli a hirtelen százmilliókkal felduzzasztott Magyar-közösség pénzügyeit. A színpadra lépés előtt jellemzően vele vált szót utoljára Magyar Péter.

Emberek életének tönkretétele szárad a lelkén

Magyar Péter gazdasági vezetője a bűnözői tevékenysége alatt azt hazudta a károsultaknak, hogy a médiába, filmgyártásba fekteti be a pénzt, így fizet majd magasabb hozamot. A bírósági ítélet kimondta, hogy egy károsultra vetítve ő okozta a legnagyobb kárt, miután 108 milliót csalt ki egyetlen embertől. Volt, akit rábeszélt arra, adja el a lakását, hogy a pénzt majd „megforgathassa” – írták.

Nem zavarta, az sem, ha emiatt utcára került valaki. A vádirat szerint nemegyszer papírzacskóban vitték el a becsapott nyugdíjasok félretett pénzét.

Annak érdekében, hogy hiteles legyen a megtévesztés, banki igazolások ezreit hamisították, hamis banklogókat gyártottak. A megtévesztés kedvéért a bűnszervezetnek még arra is volt gondja, hogy Budapesten, a fontos pénzügyi intézményeknek helyet adó Bank Centerben, a Szabadság téren béreljenek irodát. Döbbenetes „epizód”, hogy a bűnbanda tagjai, amikor kezdett összeomlani a „rendszer”, 700 millió forintnyi készpénzt bevittek egy lottózóba. A rengeteg szelvény megjátszására külön terminált kellett felszerelni! A kicsalt pénzt kockára téve végül 100 millió forintot sikerült nyerniük. Az esetet rögzíti a bírósági ítélet indoklása, íme: S. Mária, Magyar Péter gazdasági főnöke bírósági vallomásában elismerte, hogy „nem volt ismeretlen” számára ez a pénzügyi modell, bevallotta, hogy több más piramisjátékban is részt vett. Súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, hogy S. Mária akkor is folytatta az emberek kifosztását, amikor a banda egyes tagjait már letartóztatták. Még ekkor is kicsalt több gyanútlan emberből sok millió forintot. Ahogy a bírósági ítélet indoklása kimondja:

gátlástalanul hazudva, manipulálva fosztotta ki őket.

A bíróság a lehető legsúlyosabb büntetésvégrehajtási fokozattal sújtotta, négy év fegyházat kapott, és még a feltételes szabadságra kerülés lehetőségét is kizárták. Ilyen büntetést csak a legveszélyesebb bűnözők esetében szabnak ki a bíróságok.

Jövőre szabadul a bűntársa

Mivel az ügy kirobbanása után sok időt töltött letartóztatásban és házi őrizetben, illetve már hosszú évek óta tölti a rá kiszabott szabadságvesztést, jövőre szabadulhat a fegyházból F. Attila, a nyolcmilliárdos csalássorozat kitervelője.

A tizenegy évre ítélt férfi annak a piramisjáték-hálózatnak volt a csúcsán, amelynek országszerte megszámlálhatatlan károsultja volt. Az átvert emberek között volt számos celeb és alvilági figura, de az ügy irataiból az is kiderül, hogy egy ismert magyar milliárdos testvére is áldozatul esett a csalásnak.

A bűnügy szálai a 2010-es évekig nyúlnak vissza, amikor F. Attila testvérével elkezdte kiépíteni a bűnszervezetet. Az ikerpár által irányított bűnbanda közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza tőke vagy kamat formájában a megtévesztett embereknek. A hálózat tíz-harminc százalékos kamatokkal csábította a befektetőket, amit csak néhány embernek fizettek ki.

Magyar Péter és ami mögötte van – a Jobbik árulóitól liberálisékig mindenkivel kampányol

LMBTQP-aktivistával kampányolt Magyar Péter Ózdon

 

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)