LMBTQP-aktivistával kampányolt Magyar Péter Ózdon

Ózdon kampányolt Magyar Péter, ahol hosszabb időt töltött el a baloldali LMBTQ-aktivista Bódis Krisztinával, a Van Helyed! Alapítvány vezetőjével. Emellett az NGO oktatási helyszínét is megtekintette, amelynek „nagykövete” mások mellett Nagy Ervin is – írta meg a tűzfalcsoportra hivatkozva az Origó.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Bódis néhány napja az Orgió cikke szerint a Klubrádiónak azt nyilatkozta, hogy „meglepődnénk, ha tudnánk, hány politikus járt már náluk” ugyanakkor tudni kell, hogy nagyon várhatta a találkozót, hiszen korábban Magyar kapcsán a pszichológus „megváltástörténetről” beszélt azzal együtt, hogy kifejtette: „végtelenül zavarták azok az analógiák, amik szerint Magyar Péter exférj vagy focistafeleség lenne, ahogy később a messiásozás is.”

Bódis ismert pride-szervező

A Tűzfalcsoport közölte, Bódis neve az éves LMBTQ-megmozdulás, a Budapest Pride Fesztivál kapcsán is visszatérően, régóta feltűnik, a 2006-os Pride Fesztiválon a vezetése mellett rendezték meg az Irodalmi Centrifuga meleg tematikus estjét. A 2013-as Pride Fesztiválon pedig Bódis, mint a mozgalmat támogató költők, írók egyik hazai képviselőjeként olvasott fel saját verseiből az LMBTQ-megmozdulás során.

Művei között említhető a „Falusi románc (meleg szerelem)”, amely egy leszbikus értelmiségi nő és heteroszexuális roma szomszédasszonyának kibontakozó leszbikus szerelem történetét követi végig. A film – mint ahogy Bódis fogalmaz egy interjúja során – „a később megalakuló LMBTQ-mozgalom alapfilmje lett”.

A „Bán és bánkódás” Bódis-dokumentumfilmet a Soros György által támogatott Háttér Társaság „Magyarországi LMBT… történelem” című műve azok között az alkotások között ismeri el, mint amelyben megjelennek a szexuális kisebbségek (leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek) problémái, valamely szereplő és/vagy szerző érintett a kérdésben.

Csipke Józsika és több más, gyerekeknek szóló érzékenyítő mese

Szintén Bódis tollából származik a „Csipke Józsika”című LMTBQ-mese.

Bódis Krisztina közreműködött a Soros által támogatott Labrisz Leszbikus Egyesület „Meseország Mindenkié” LMBTQ-mesekönyvében: A kötet történeteiben ismert mesék újraírt változatait alkották meg a szerzők olyan hősökkel, akik valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. Az olvasók (köztük gyermekek is) többek között meleg, leszbikus, transznemű főszereplőkkel találkozhatnak.

A Labrisz mesekönyvéhez Bódis Kriszta is nevét adta, aki ennek kapcsán úgy fogalmaz:

„Az ember varázslatos isteni kreatúra, a szivárvány színeinek sokféleségével és a szabadság felelősségével megajándékozva. A legfőbb feladatunk, hogy megtanuljuk elfogadni egymást. Nem lehet elég korán kezdeni a gyakorlását. Erre valók a mesék, gyerekeknek és felnőtteknek.”

Egyre több baloldali szereplő tűnik fel Magyar Péter mögött

 

Mégsem Magyar Péter oldalán indul a migránssimogató, cionista buzeráns, de nem a világnézete miatt

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)