Ál-zöld klímaaktivisták miatt órákra lezártak egy német repteret

Az, hogy 8 alulképzett, majomkodó, idióta hogyan jutott át a müncheni reptér biztonsági szolgálatán és akadályozta a repülőgép forgalmat órákig, igazán rejtély. Vagy inkább szervezetlenség.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Biztonsági okokból több órára lezárták a müncheni repülőteret klímaaktivisták akciója miatt. A Letzte Generation (Utolsó generáció) csoport néhány tagja a kifutópályára is kijutott. Először minden járatot töröltek vagy más repülőterekre irányítottak át, később az egyik kifutót megnyitották, de így is jelentős késésekkel kell számolni – derült ki a Deutsche Welle beszámolójából.

„Nem az a kérdés, hogy elmegyek-e nyaralni, hanem az, hogy túlélhetek-e”

– állt a szervezet egyik aktivistájának bejegyzésében az X-en.

A rendőrség nyolc tüntetőt őrizetbe vett.

Forrás: dw.com

A neoliberális kormánypárt komolyabb büntetést követel

A német közlekedési miniszter, Volker Wissing, a kisebbik koalíciós partner, a neoliberális Szabad Demokratákat (FDP) képviselő politikus szerint a légi közlekedés biztonságának veszélyeztetéséért kiszabható büntetési tételeken szigorítani kell.

„Nem véletlenül vannak biztonsági zónák a repülőtereken. Ha a légi közlekedés nem működik biztonságban, akkor az emberek veszélyben vannak, súlyos gazdasági károk keletkeznek, turisták ezrei rekednek meg egy helyen”

– írta közleményében a miniszter, bár ez lényegében egybeesik a klímaaktivisták céljaival, hiszen épp azt tartanák helyesnek, ha csökkenne a légi közlekedés és vele együtt – az olcsó repülőjegyek nyomán a pandémia előtt és utána is növekvő – tömegturizmus is világszerte visszaesne.

A tüntetés a pünkösdi hosszú hétvége előtt különösen érzékeny időszakra esett, a müncheni repülőtér péntektől vasárnapig 350 ezer utassal számolt.

„A gond a kormány, nem a pihenés” – állt a tüntetők egyik feliratán, utalva arra, hogy a pihenést el lehetne tölteni kevésbé környezetterhelő módon, ám a repülés a fogyasztóknak rendkívül olcsó lett, részben azonban azért, mert az ágazat jelentős költségvetési támogatást kap, többek között a kerozinra kivetett csökkentett áfával.

Sajnos ezek a sötétzöld bábok egyáltalán nem gondolkozva csak csinálják a nekik kiosztott feladatokat, pedig csak egy kis józan paraszti ész kellene ahhoz, hogy belássák: ez nem valódi Zöld Ellenállás!

Amikor ész nélkül akarsz zöld lenni: több kárt csinálsz mint hasznot

A sötétzöld őrület elérte a magyar “nemzeti oldalt” is?

(Telex.hu nyomán Szent Korona Rádió)