Lelőtte az autóján Kalasnyikovval dörömbölő BLM-est, most kegyelmet kapott

Texas kormányzója, Greg Abbott kegyelmet adott Daniel Perrynek, az Egyesült Államok hadseregének volt őrmesterének egy Black Lives Matter-tüntető meggyilkolásáért – írja a BBC.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az eset még 2020. július 25-én történt, amikor az egykori katona – aki akkor az Ubernek dolgozott – bekanyarodott abba az utcába, ahol a Black Lives Matter tüntetői megállították a járművét. Foster, a légierő egykori szerelője, aki egy Texasban legális AK-47 típusú gépfegyvert hordott magánál, egyike volt azoknak a tüntetőknek, akik Perry autójához közeledtek. Perry – akinek akkor nem volt utasa – utólag azt mondta, a tüntetők egy része dörömbölni kezdett az autóján. A média beszámolói szerint a tüntetők azt mondták a rendőrségnek, hogy attól tartanak, hogy a jármű beléjük ütközhet.

Perry ügyvédei azzal érveltek, hogy Foster elkezdte felemelni a gépkarabélyt Perry felé. A hatóságok szerint az őrmester leengedte az ablakot, és ötször rálőtt Fosterre egy .357-es revolverrel, mielőtt elindult. Nem sokkal ezután hívta a 911-et. Az ügyészek szerint azonban Perry a lövés helyett el is menekülhetett volna, ha félti a biztonságát. A bíróság ezért 25 év börtönre ítélte a katonát.

A kegyelem bejelentésekor a texasi kormányzó azt mondta, kimerítően és alaposan áttekintették az esetet és Perry személyes történetét is. Közleményében Abbott azt írta, Texasban az egyik legerősebb az önvédelmi törvény, ezt pedig sem egy esküdtszék, sem egy körzeti ügyész nem írhatja felül és semmisítheti meg. A törvények itt megengedik, hogy – akár halálos kimenetelű – erőszakot alkalmazzon az egyén, ha úgy véli, hogy gyilkosság vagy más súlyos bűncselekmény áldozatává válhat. A kormányzó egyébként már a bírósági ítélet meghozatalakor jelezte, amennyire csak lehet, dolgozni fog Perry kegyelmének ügyében.

(444 nyomán Szent Korona Rádió)

BLM: a fehérek súlyos defektekkel rendelkező félállati lények

Túl késő már visszafordítani a BLM-Antifa pusztítás végzetes, és emberéleteket követelő következményeit