Előkerült a rasszista kártya a megkéselt egykori betyár tárgyalásán, természetesen a cigányok védekeznek vele

Sokan emlékeznek még talán arra a vásárosnaményi esetre, amikor az egyik helyi szórakozóhely biztonsági szolgálatának tagját szúrták meg az ott balhézó cigányok. Az eljárás azóta is tart, egészen abszurd fordulatokkal tarkítva.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Juhász Gergőt, aki akkor még a Betyársereg tagja volt, egy 15 centiméteres késsel szúrták meg 2022 szeptemberében, miközben két egymásra támadó cigánycsalád között próbált rendet tenni kollégáival. A rendőrök gyorsan elfogták az elkövetőt, aki akkor 72 órát sem töltött bent, kiengedték. Már akkoriban is nagy port kavart, hogy bár életveszélyes sérüléseket szenvedett Juhász, mégis csak súlyos testi sértés miatt indítottak eljárást az ügyben. A Mi Hazánk és a Betyársereg az eset után demonstrációt tartott Nyíregyházán a bűnözés ellen.

Az elkövetők áldozatukat vádolják

Telefonon sikerült elérnünk Juhász Gergő „Kubut”, aki az ügy nem várt fordulatairól számolt be a Magyar Jelennek. Kiderült ugyanis, hogy az elkövetőknél a hajnali órákban a rendőrség csengetett, mivel a késeléses balhéban érintettek prostitúciós hálózatot is üzemeltettek amolyan családi vállalkozásként.

„Az engem megszúró srác anyját, húgát és a két srácot is elvitték”

– mondta Juhász. Hozzátette, az ember azt gondolná, hogy ez alsó hangon 15-20 év fogvatartás, hiszen voltak ott a szurkálás mellett más bűncselekmények is.

Frissmédia.hu elfogásról írt cikke szerint „a szabolcsi nyomozók a gyanúsítottakat szexuális cselekmény végzése érdekében, több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének meglapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.” 

„Én pedig most szembesültem a tárgyaláson azzal, hogy szabadlábon van az engem megszúró srác, pedig több büntetőeljárás is zajlik ellenük. Hát ez katasztrófa!”

– mondta Juhász. Ráadásul megjelent nemrég a médiában egy cikk, ami szerint Juhászék zsarolták az elkövetőket, „meg azt állítják érdekes módon, hogy a kollégáimmal összevertük őket még a szúrás előtt. És csak azokat a kollégákat nevezi meg, akik benne vannak a Betyárseregben.”  Vagyis azt állítja az elkövető, hogy halálfélelme volt és csak önvédelemből cselekedett. Indult is eljárás ebben az ügyben, amit a rendőrség gyorsan le is zárt. Ugyanis semmilyen bizonyíték nem volt arra, hogy Juhászék fenyegették vagy zsarolták volna a családot.

Luxusautókkal jönnek-mennek

Juhász Gergő mint mondja, abban a tudatban volt, hogy az elkövető és családja előzetesben vannak, hiszen a rendőrség elvitte őket. „Kiderült, hogy azóta kint vannak, és élik világukat. Egyszerűen hihetetlen. Én nem vagyok jogász, nem is értek hozzá, nem is akarok hozzáérteni, nem ez a szakmám. De felfoghatatlan, ahogy láttam, hogy jönnek-mennek Maseratival, meg nem is tudom, milyen Mercedesszel a tárgyalásra.” Miközben elméletben több ügyben is büntetőeljárás folyik ellenük. Most azzal védekeznek, pontosabban támadnak, hogy Juhász és a többi Betyársereg-tag ott a helyszínen valójában rasszista indítékból támadta meg a cigánycsaládot, amely csak védekezett.

„Azt állítja, hogy egy ismeretlen személy adta a kezébe a kést. Ő annyit látott, hogy a három bátyja vérbe fagyva van a földön. Mint mondta, ő csak hadonászott, én meg csak mentem, csak mentem, és akkor valószínűleg megvághatott, de ő erre nem emlékszik. És mivel nem álltam le, ezért inkább elmenekült, és otthagyta a három bátyját”

– mondta „Kubu” hozzátéve, hogy ez azért nem egy teljesen életszerű sztori. Mindezt azután, hogy a teljes média felkapta, amikor a családot a prostitúciós hálózat miatt fogták el. Szerinte legalább 15-20 évig a rácsok mögött kellene lenniük, ehelyett szabadlábon járkálnak mindenfelé. „És hangoztatják, hogy nekik ismerősük van a megyei kapitányságon” – tette hozzá. „Hangoztatják, hogy nem kapnak börtönt, le van már zsírozva minden” – mondta Juhász. Szerinte azonban az egész város tudja, hogy ugyanabból élnek, amiért egyszer már a hatóság kopogtatott az ajtajukon.

Két társaság esett egymásnak az Örs vezér terén, késelés lett a vége – Csak nem cigányok?

Javítóintézetbe küldik a 12 éves késelőt

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)