Javítóintézetbe küldik a 12 éves késelőt

Az iskolai támadást elkövető gyerek ügyében a vizsgálat még folytatódik, az osztálytársakat és a családot is meghallgatják majd.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Győri Törvényszéken kedden délután vezették be a rendőrök a lányt a tárgyalásra, ahol döntöttek sorsáról:

“Az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsított korára tekintettel egy javítóintézetben kell végrehajtani a kényszerintézkedést, ami ellen senki nem fellebbezett” – közölte a Győri Törvényszék szóvivője a lappal.

Az osztálytársak kihallgatása még javában zajlik, ahogyan a családi körülményeket is vizsgálják. A meg nem nevezett etnikumú késelőnél azonban találtak egy halállistát, melyen több név is szerepelt, köztük a megkéselt diák öccse. Ezért a bíróság indokoltnak látta a támadó elzárását, ugyanis fenn áll a veszélye az újabb bűncselekmény elkövetésének.

A portál úgy tudja, hogy a támadó a bíró előtt érdemi vallomást tett. A 12 éves lány “halállistát” készített, és azon megjelölte azokat, akiket meg akart ölni. Az osztálytársát késsel szúrta hátba, a kés pedig elérte a tüdejét is.

A támadó gyereket előre kitervelten, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsították meg. A lap szerint a késelő lányt egy budapesti javítóintézetbe szállítják. A probléma ezzel csak az, hogy a “javító”intézet Magyarországon kb. arra alkalmasak, hogy a problémás gyerekekből igazi, lelkiismeretlen bűnözőt faragjanak, mire szabadulnak.

Hatodik osztályos cigánylány késelte kis híján halálra osztálytársnőjét Bőnyön

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)