Tibeti zászlókitűzőkre vadásztak Budapesten a kínai aktivisták

Tiltakozó tibetiek Budapesten

Aki tibeti zászlóval akart tiltakozni Hszi Csin-ping látogatása ellen, azt hamar megállították, de nem csak a rendőrök, hanem a piros sapkás kínai “önkéntesek” is. Persze a balos politikusok erre is próbáltak rárepülni, de ne legyen afelől kétségünk, hogy őket nem Tibet sorsa érdekli, csak most éppen ezzel tudnak Fidesz-ellenesek lenni.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Nagyon úgy tűnik, hogy a kínai lobogón kívül semmilyen zászlót nem lehet kitenni Budapesten, amíg Hszi Csin-ping a városban tartózkodik. Legalábbis erről tanúskodik az a videó, amit a momentumos Tompos Márton készített az Erzsébet hídnál, ahol európai uniós zászlókat szeretett volna kitenni, de a kínai nagykövetségnek dolgozó piros sapkás „önkéntesek” ezt nem engedték, és kérdőre vonták, hogy milyen zászlókat és miért akar kitenni.

Piros sapkás önkéntes kínai csendőrökkel van tele Budapest, hogy a »barátságtalan« tibeti és tajvani zászlóktól védjék Hszi Csin-pinget, vagyis Micimackót

– írta a videóhoz kommentként a balos politikus. „Természetesen amikor előkerült a kamera, egyből elfelejtettek magyarul, addig kiválóan beszélték a nyelvet” – tette hozzá.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerdán viszont nem uniós, hanem valóban tibeti zászlóval „tervezte köszönteni a kínai elnököt”, és ki is lógatott irodája ablakából egy ilyen zászlót. Nem sokkal később már „le is szóltak a hivatalból, hogy Kövér László és a titkosszolgálat »tud a dologról«” – írta.

Pedig ahogy elmondta, a tibeti zászló „nem tiltott önkényuralmi jelkép, nem szeméremsértő, és semmilyen jogszabályba nem ütközik a felmutatása”, úgyhogy nem nagyon tudta hova tenni a fenyegetést. Elmondta, az, hogy nem lehet tiltakozni a kínai „emberi jogi jogtiprások, Tibet elnyomása vagy az akkugyarmatosítás ellen”. Persze ezeket a balos kártevőket a végletekig megvetjük, legalább annyira, mint a kommunista Kínát, de azért az mégiscsak nonszensz, hogy kínai “civilek” akadályozzanak meg egy zászló kitűzésében.

De voltak hitelesebb tiltakozók is, Hendrey Tibor, a Tibetet Segítő Társaság elnöke a Gellért-hegyi kereszt kerítéséhez feszített ki egy tibeti zászlót, amit az illetékes kínaiak perceken belül egy kínaival takartak el.

A kínai „önkéntesek” addig a helyszínen maradtak, és a helyén tartották a kínai zászlót, amíg Hszi Csin-ping konvoja el nem haladt ott. Később Hendrey elmondta, hogy aznap háromszor igazoltatták a helyszínen, éppen akkor is, amikor a konvoj elhaladt a téren, így hiába volt nála egy másik tibeti zászló, nem tudta lobogtatni a konvoj mellett. A szemtanúk szerint a rendőrök csak magyarokat igazoltattak a helyszínen, kínaiakat egyáltalán nem. A portál megkereste a BRFK-t, akik egyelőre nem reagáltak a kérdéseikre.

Magyarországon nem lehet kiállni a Tibetiek jogaiért

Kommunista propagandát sugároz a magyar köztévé a kínaiak kedvéért

(Index nyomán Szent Korona Rádió)