Rafahot elzárták az IDF tankjai, folyamatos az emberek mészárlása

Ahogy a napokban írtuk, Izrael a tűzszünet helyett a népirtást választotta. A Hamász embereinek felkutatásával takarózik a cionista állam, miközben ártatlan palesztinok tömkelegét mészárolják a rafahi átkelő helynél. A népirtás folytatódik, a világ pedig csukott szemmel tűri!

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az izraeli hadsereg 401. páncélos dandárja kedd reggelre elfoglalta a rafahi határátkelő gázai oldalát – írta a Times of Israel, szemlézte a Telex.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közlése szerint az izraeli egységek több mint százötven célpontot támadtak meg hétfő éjszaka, megöltek mintegy húsz embert, és találtak három alagútlejáratot. Az éjjeli hadművelet során a palesztinok robbanószerrel teli autóval próbálták megtámadni a cionista erőket, de a járművet megsemmisítették. Az izraeli hadsereg úgy vélik, hogy a megtalált alagutak a Hamász földalatti védelmi útvonalának részei, és nem tartoznak az egyiptomi területre tartó járatokhoz – írta az MTI.

Váel Abu Omar, a rafahi határőrség szóvivője közölte, hogy a katonai tevékenység miatt leállították az átkelőnél az Egyiptomból érkező áru- és személyforgalmat.

Izrael hónapok óta kommunikál arról, hogy csapatokat küld majd Rafahba, az Egyiptommal határos déli városba. Most már ők is ellenőrzik az átkelőhelyet Egyiptom felé. Rafahban jelenleg a több mint egymillió kitelepítettel együtt akár másfél millióan is élhetnek embertelen körülmények között.

A katari külügyminisztérium bejelentette, hogy kedden elindítja közvetítő delegációját Kairóba, a tűzszünetet és a túszok szabadon bocsátását célzó, Izrael és Hamász közötti megállapodás érdekében.

„A Hamász válasza a javaslatra pozitívnak minősíthető”

– közölték.

Bár eddig sem a Hamász tűzszünet-javaslatokra adott válaszával volt probléma, Izrael volt az, aki szabotálta az összeset.

Kezdődik a mészárlás Rafahban?

A Hamász elfogadta a tűzszüneti javaslatot, a zsidók mégis elindultak Rafah ellen

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)